29 Şubat’ın 4 yılda bir yaşanması nedeniyle bu günde doğan bebekler ve evlenen çiftler açısından farklı anlamlar taşıyor. 29 Şubat günü doğan bebek, doğum gününü 4 yılda bir kutlayacağı gibi evlenen çiftlerde evlilik yıl dönümlerinin 4 yılda bir kutlayacak.



Trabzon Özel Karadeniz Hastanesi’nde bugün dünyaya gelen Adnan Berk isimli bebeğin annesi Nilay Çebi, bebeğinin 29 Şubat günü dünyaya geldiği için çok farklı duygular yaşadığını söyledi. Çebi “Bu tarih onun ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Bizde bundan sonra onun doğum gününü 28 Şubat’ta kutlayacağız” derken, doğumu gerçekleştiren 20 yıllık Kadın Hastalıkları uzmanı Opr. Dr Hasan Tahsin Sanisoğlu ise 29 Şubat’ın kendisi açısından da farklı anlamlar taşıdığını söyledi. Meslek hayatında belki de 29 Şubat’ta hiç doğum yaptırmadığını kaydeden Sanisoğlu “Şu ana kadar hiç dikkat etmedim 29 Şubat tarihine ama yirmi yıllık meslek hayatım da illaki doğum yaptırmışımdır diye düşünüyorum. İlginç bir tesadüf. Anne ve bebeğine sağlıklı bir yaşam diliyorum” diye konuştu.



4 YILDA BİR EVLİLİK YILDÖNÜMLERİNİ KUTLAYACAKLAR

Trabzon’da bugün evlenen Köse çifti de bundan sonraki hayatlarında 4 yılda bir evlilik yıldönümlerini kutlayacaklar. Trabzon Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde nikah memuru Fuat Kayıkçı tarafından kıyılan nikahla hayatlarını birleştiren Yılmaz Köse ve Semanur Yılmaz çifti 29 Şubat’ı özellikle seçmediklerini ve kendileri bu tarihten haberlerinin olmadığını belirttiler. Bunun kendileri için de büyük sürpriz olduğunu kaydeden Semanur Yılmaz “Bu urumu ben kabul etmiyorum, bana 4 yılda bir değil her yıl evlilik yıldönümü hediyesi alması gerekiyor” derken, damat Yılmaz Köse ise “Biraz uyanıklık yaptım ama çok mutluyum. Böyle olması benim acımdan iyi oldu” ifadelerini kullandı.
Öte yandan 4 yılda bir gelen 29 Şubat tarihinde evlenmek için Trabzon Belediyesi'ne başvuran çiftlerin sayısının diğer günlere oranla oldukça az olduğu öğrenildi.