TRABZON’UN  Düzköy ilçesi Çayırbağı Mahallesi’nde30 yıl önce kaldırılan otobüs hattı 2015’te tekrar geri kazandırıldı. Çayırbağı hattında çalışmaya başlayan Büyükşehir Belediyesi otobüsleri, sabah 07.30’da Çayırbağı’ndan Moloz’a, akşam ise 17.30’da Moloz’dan Çayırbağı’na hareket edecek. Otobüs seferleri günlük iki seferi kapsıyor. Sefer başlangıcı sırasında halkın coşkusuna tanıklık etmek adına Çayırbağı’na hareket ettik. Halkın otobüsü sevinç içinde kemençeler ile karşılaması görülmeye değer anlar yaşanmasına sebep oldu.

AKÇAABAT 10 TL, TRABZON 18 TL
Düzköy Çayırbağı Mahallesi’nde30 yıl önce kaldırılan otobüs hattı dün tekrar açıldı. Çayırbağı Muhtarı Azmi Köroğlu, Moloz’da artık Çayırbağı’nın da bir durağı olduğunu söyleyerek, Çayırbağı Mahallesi’nin büyük sorunlar yaşadığını ve Çayırbağlıların tarım ve hayvancılık ile geçindiğini söyledi. Köroğlu, “ Burada vatandaşların tarım ve hayvancılıktan başka geçim kaynağı yok. 7 bin kişilik bir mahalleyiz ve bu nüfusun da 4 bin 500 kadarı genç, okuyan nüfus.  Bu gençler her gün okula gidip geliyor Trabzon’a. Ancak Akçaabat’a kadar servis sağlayan minibüsler vatandaşların cebine ağır yük yüklüyordu. Vatandaşlar, Çayırbağı’ndan Akçaabat’a 10 TL’ye gidip gelemiyordu. Trabzon’a geçmek isterlerse ulaşım masrafı 18 TL’ye çıkıyordu. Büyükşehir Belediyesi’nin tarifesi ise çok uygun, gençlerimiz 6 TL’ye Trabzon’a kadar gidip gelebilecek. 3’te bir fiyatına Büyükşehir Belediyemiz, minibüslere nazaran hizmet sağlıyor. Bu çocuğun yemesi içmesi var. Garip anasının sattığı süt ve yumurta paraları ile okumaya çalışan çocuklarımıza, Çayırbağı halkına bu hizmet armağan olsun. Biz istedik ki çocuklarımızın minibüse verecek olduğu paranın 3’te ikisi cebinde kalsın, okula aç bi aç gidip gelmesinler.” şeklinde konuştu. 

“HALKIMIZ DÖRT GÖZLE BEKLİYORDU”
Muhtar Köroğlu, halkın uzun zamandır dört gözle otobüs seferlerini beklediğini belirterek, Trabzon Merkez ile Çayırbağı arasının 50 km. olduğunu söyledi. Köroğlu, “Çayırbağı halkı, mahallemizdeki 9 minibüse gebe idi. Bu minibüsler de çoğunlukla dolu olur, vatandaş ve gençler 50 km.’yi ayakta, dip dibe gitmek zorunda kalırdı. Artık böyle bir sorunumuz kalmadı. Belediyemiz 50 kişilik otobüsünü bizim hizmetimize verdi. Çayırbağı halkı ve kendim adına, Çayırbağı’na otobüs getirme projesi için çaba sarf eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’na, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Akkaya ve AK Parti Düzköy İlçe Başkanı Şenol Akpınar’a teşekkür ederim. Allah hepsinden razı olsun. Bu proje için çok emek sarf ettiler. 30 yıl önce belediye otobüs seferlerinin kaldırıldığı mahallemizde 30 yıllık özlemi dindirmede yardımcı oldular. Hizmetin en iyisi oldu. Halkımız bu hizmetten gayet memnun. ” şeklinde konuştu.

Günebakış