'Yaşanabilir kentler' sıralamasında 4. sırada yer almasıyla övünülen Trabzon'un güvenliğine, son zamanlarda işlenen cinayetler gölge düşürüyor. 20 gün kadar önce Ayasofya kavşağında çıkan tartışmada otomobil sürücüsü Cemil B.’nin boğazı kesilmiş ve hayatını kaybetmişti. Ardından geçen hafta sonu Yomra ilçesinde arazisinden kendisine yol vermeyen Ali K.A, kardeşini kurşunlayıp öldürdü. Geçen cumartesi günü deBeşikdüzü ilçesinde Mal Müdürlüğü’nde veznedar olarak çalışan Salih A., öğle saatlerinde arkadaşı ile sohbet ederken silahla vurularak öldürüldü. Dün akşam saatlerinde ise Ortahisar ilçesine bağlı Beşirli mahallesinde Fatih G., kendi işyerinde elleri kolları bağlı, işkence edildikten sonra boğularak öldürülmüş olarak bulundu. 

KENDİ İŞYERİNDE, İŞKENCE İLE ÖLDÜRÜLMÜŞ

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Beşirli mahallesinde dün akşam saatlerinde bir ceset bulundu. İş yerini boyatmak için anlaştığı boyacıların iki gün boyunca kendisine ulaşamadıkları 
Fatih G. (32), iddiaya göre elleri kolları bağlanıp, işkence edildikten sonra boğularak öldürülmüş halde bulundu. Boyacılar, Fatih G.'nin cesedini buzdolabının arkasında buldu. İhbar sonrası gelen Trabzon Olay Yeri İnceleme ekiplerinin, 27 delil topladığı ifade edildi.

ARAZİSİNDEN YOL VERMEYEN KARDEŞİNİ ÖLDÜRDÜ
Yomra’da arazisinden geçmek için kendisine yol vermeyen kardeşi ile tartışan Ali K.A. (55), kardeşini öldürdü. İddiaya göre, alkol aldıktan sonra kardeşinin evine giden Ali K.A., kendisine arazisinden geçmek için yol vermesini istedi. Zeki A.'nın (50) ağabeyinin bu isteğini geri çevirmesi üzerine tartışma çıktı. Kardeşler arasında çıkan kavgada Ali K.A., silahı ile kardeşine 10 el ateş etti. Ali K.A., sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanırken, Zeki A. ise köyünde toprağa verildi.

VEZNEDAR, GÜNDÜZ VAKTİ KURŞUNLANDI
Beşikdüzü Mal Müdürlüğü’nde veznedar olarak çalışan Salih A. (54), cumartesi günü saat 11.00 sularında kimliği belirsiz kişiler tarafından vurularak öldürüldü. İlçede arkadaşının iş yerinde sohbet sırasında kimliği belirsiz kişiler tarafından dışarıdan ateş edilmek suretiyle öldürülen Salih A.'ya 5 el ateş edildi. Mermilerin üçünün Salih A.’nın vücuduna isabet ettiği belirtiliyor. Salih A., olay yerinde hayatını kaybetti. Olay sonrası bir kişinin teslim olduğu, asıl amacının miras kavgasından dolayı büfeciyi korkutmak iken, Salih A.'yı yanlışlıkla vurduğunu söylediği iddia edildi.

ARKADAŞININ BOĞAZINI KESTİ
Trabzon’da gece araçlarıyla gezintiye çıkan gençlerin arasında yol verme kavgası çıktı. Saat 23.45 sularında Ayasofya kavşağında çıkan kavgada otomobil sürücüleri M.E. ile M.Ö. arasındaki arbedede bıçaklar çekildi. M.Ö., cebinden çıkardığı bıçak ile M.E.’yi karnından ve baldırından bıçakladı. M.E. hastaneye kaldırırken, Cemil B. de M.Ö'yü sakinleştirmeye çalıştı. Alkollü olduğu iddia edilen M.Ö ise kendini sakinleştirmeye çalışan arkadaşı Cemil B.'nin boğazını kesti. Yaralı bir şekilde kendi imkanlarıyla hastaneye gelerek acil serviste yere yığılan Cemil B. ameliyata alındı ama kurtarılamadı. Gözaltına alınan M.Ö., ifadesinde arkadaşını yanlışlıkla bıçakladığını söyledi.