Anne Polise Gitti

Trabzon’da 2 yıldır şantaj yapılarak eşcinsel ilişkiye zorlanan 16 yaşındaki erkek çocuk H.U’nun annesi N.U.’nun polis karakoluna gidip durumu ihbar etmesi üzerine 3 kişi gözaltına alınmış ve Gözaltına alınanlardan Artvin nüfusuna kayıtlı S.Ş. (35), ve Trabzon nüfusuna kayıtlı M.Y.(46) çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Bahçecik Cezaevi’ne gönderilmişti.

Ne Oldu Bize?

Ancak ifadeler gösteriyor ki olayın derinliği var. Verilen ifadelere göre 16 yaşındaki bir çocuğa 50 kişinin tecavüz ettiği ve polisin bu isimleri bularak adalete teslim etmek için harekete geçtiği bilgisine ulaşıldı. Bu arada Trabzon’da yaşanan tecavüz olayları ve aykırı ilişkiler, ‘Bu kente ne oldu?’ sorusunu da beraberinde getirdi.
 
Trabzon’da 2 yıldır şantaj yapılarak eşcinsel ilişkiye zorlanan 16 yaşındaki erkek çocuk H.U’nun annesi N.U.’nun polis karakoluna gidip durumu ihbar etmesi üzerine 3 kişi gözaltına alınmıştı. Olay ilk kez 2 yıl önce gerçekleşti. 14 yaşındaki H.U. ile cinsel ilişkiye giren şahıslar H.U’nun bu görüntülerini kayıt altına aldı. Ellerindeki görüntüleri internete yükleme tehdidiyle H.U. ile birlikte olmaya devam eden şahıslar, H.U.’yu para karşılığında başka şahıslarla da eşcinsel ilişkiye zorladı. Şantajlara boyun eğmek zorunda kalan H.U. olaydan kimseye bahsedemedi.

Şikayet Ortaya Çıkardı

H.U.’nun davranışlarından şüphelenen annesi N.U. durumla ilgili polis karakoluna başvurdu. Polisin olaya el atmasıyla birlikte3 isim gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan Artvin nüfusuna kayıtlı S.Ş. (35), ve Trabzon nüfusuna kayıtlı ve esnaf M.Y. (46)’nin çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak Bahçecik Cezaevi’ne gönderildi. N.U’nun verdiği bilgilere göre kendisiyle ilişkiye girenlerin sayısının 50’ye yakın olduğu öğrenilirken konu ile ilgili polislerin geniş çaplı araştırma başlattığı öğrenildi.

Herkes Şokta

Trabzon’da erkek çocukla girilen ilişkinin ve aynı suçu 50 kişinin daha işlediğine yönelik iddialar kenti ayağa kaldırdı.

Ramazan ayı olması sebebiyle olaya ayrı bir duyarlılık gösteren vatandaşlar, ‘Neler oluyor erkek çocuğa tecavüz ediliyor, çocuk yuvasında lezbiyen ilişkiler yaşanıyor. Trabzon’a ne oldu? Trabzon sakin ve muhafazakar kent iken böyesine nasıl bozuldu? Trabzonlu yetkililer mutlaka buna eğilmeli ve çare üretmeli. Herkes Siyasetin peşine gidiyor, Trabzonspor’un peşine gidiyor ama bir kent ise avucumuzun içinden uçuyor’ diye konuştu.

Tutuklanan isimlerden M.Y.’ninKahramanmaraş Caddesi’nde beyaz eşya bayiliği yaptığı, S.Ş’ninGençlik Spor Müdürlüğü’ndeki taşeron temizlik işçisi olarak çalıştığı, serbest bırakılan şahsın ise Artvin Çoruh Üniversitesi Arhavi Meslek Yüksekokulu’nda görev yaptığı bildirildi.