Beşikdüzü ilçesine bağlı Fidanlık mevkiinde ve Çarşıbaşı ilçesine bağlı Kaleköy mevkiinde yapılan radarlı denetimlerde, hız limitini aşan 66 sürücüye toplam 10 bin 824 TL, trafik kurallarını ihlal eden 21 araç sürücüsüne ise toplam bin 482 TL para cezası uygulandı. Sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarıda bulunan polisler, ceza kestikleri araçların sürücüleri ile yolcuların bayramlarını kutladı. Ekipler sürücüleri, trafik kuralları ve emniyet kemeri konusunda uyardı.

 

Beşikdüzü Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amiri Turan Karabel, yaptıkları denetimlerde, Kurban Bayramı dolayısı ile yollarda yaşanan yoğunlukta kazaların olmaması için sürücüleri uyardıklarını belirtti. Karabel, trafik kuralları hakkında bilgi verdikleri ve emniyet kemerini takmaları konusunda uyardıkları sürücülerden, aşırı hızdan kaçınmalarını istediklerini bildirdi. Bayramda sürücülere ceza kesme amacında olmadıklarını belirten Karabel, vatandaşların can ve mal güvenliğini sağlamak için caydırıcı olması sebebiyle cezalar kestiklerini söyledi.

Karabel, "Özellikle araçların hız limiti konusunda duyarlıyız. Bu sebeple radarla denetimleri artırdık. Beşikdüzü Bölge Trafik Denetleme İstasyonu Amirliği olarak trafik denetlemelerimiz devam ediyoruz. Günde 5 saat, belirli program dâhilinde radar kontrolü çalışmalarımıza devam ediyoruz." dedi.