TÜRKİYE'DE 16 Nisan tarihinde yapılacak olan referandum ile ilgili olarak yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy verme işlemi, Trabzon havalimanında üç gün önce başladı. Trabzon Havalimanı'nda oy kullanmak isteyen gurbetçi vatandaşlar için iki sandık hazırlandı. Sandığın mühürlenmesinin ardından oy verme işlemi başlatıldı.

Oy verme işlemi 27.03.2017’de başladı. Oy kullanma işlemi 16 Nisan 2017 saat 20:00'ye kadar sürecek. Vatandaşlar oy pusularında yazan "Evet" veya "Hayır" seçeneğini tercih edecek.

Trabzon havalimanı sandık görevlileri şu ana kadar 70 oy kullanıldığını ifade etti. En çok oy kullanan seçmenlerin Almanya ve Hollanda yaşayan gurbetçi aileler olduğu belirtildi. Sandık başkanı, üye ve üç parti üyesinin bulunduğunu ifade eden sandık görevlisi 16 Nisan saat 20:00’ye kadar oy verme işlemlerinin devam edeceğini kaydetti.

Yoğunluğun çok yaşanmadığı belirten sandık başkanı üç vardiya şeklinde çalıştıklarını söyledi. A kapısı giriş yapan gurbetçiler, B kapısı çıkış yapan gurbetçiler olmak üzere iki nokta bulunduğunu ve burada vatandaşlara oy kullanma konusunda sandık görevlilerinin yardımcı olduklarını ifade etti. Hollanda’dan gelen, 4 kişilik gurbetçi Öztürk ailesi de Trabzon Havalimanında oylarını kullandılar. Ragıp Öztürk “Üç gün önce Hollanda’dan giriş yaptık, kısa bir süre sonra da geri döneceğiz. Burada oylarımızı rahat bir şekilde kullandık, görevli arkadaşlar da nasıl kullanacağımız konusunda yardımcı oluyor” dedi.  (günebakış)