Trabzon Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik sürdürülen soruşturmalar kapsamında Trabzon’daki kamu kurumlarında İçişleri Bakanlığı’nın mülki idari amirliğinde 6 kişi, genel idare hizmetlerinde 6 kişi, mahalli idarelerde 6 kişi, İl Jandarma Komutanlığında ise 8 kişi gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü’nde 271 memur gözaltına alınırken, bunlardan 101’si görevden uzaklaştırıldı, 166’sı ihraç edildi. Sahil Güvenlik Grup Komutanlığında 9 kişi, 4. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı 4 kişi, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde 66 kişi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde bir, Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda ise 5 kişi gözaltına alındı.

Trabzon’dan en çok gözaltına alınan 412 kişi ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yaşanırken, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nde 5, İl Müftülüğü’nde 63, Trabzon Vergi Dairesi Başkanlığı’nde ise 8 kişi gözaltına alındı. Sosyal Güvenlik Kurumu’nda 16 kişi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinde 72 kişi, Halk Sağlığı Müdürlüğü’nde 22 kişi, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde 11 kişi ve TRT Bölge Müdürlüğü’nde 7 kişi gözaltına alındı.

Trabzon’da FETÖ/PDY ile ilgili yürütülen mücadele kapsamında ilgili olduğu değerlendirilen kamu görevlileri hakkında yürütülen adli işlemler kapsamında 11 Ocak tarihi itibariyle Trabzon’daki kamu kurumlarında 240 kişi tutuklanırken, 162 adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 34 kamu personeli aranırken, sivil vatandaşlardan ise 392 kişi tutuklandı. Toplamda 436 kamu personeli ve 370 sivil vatandaş ile birlikte 806 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 392’si tutuklandı, 275’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı 139’u ise aranıyor.