Suruç saldırısı bahanesiyle cezaevlerinde eyleme başladılar sıkışınca demokrasi diyorlar
IŞİD’İN Suruç’ta gerçekleştirdiği terör eylemini fırsat bilen ve yurdun dört bir yanında kah silah kuşanma çağrıları yapan, kah silah kuşanan PKK-KCK terör örgütü mensupları hükümetin güvenliği sağlama politikası karşısında yine demokrasiye sığındı. Dışarda ellerinde silah saldırırken, elinden silahı alınıp cezaevine tıkılanlar açlık grevine başladılar.

TRABZON  E Tipi Bahçecik Ceza ve Tutukevi’nde hükümlü olarak kalmakta olan PKK/KCK terör örgütü üyesi 5 kişinin açlık eylemine başladığı öğrenildi. Cezaevinde kalan hükümlüler arasından seçilen örgüt mensuplarının açlık eylemini Suruç’taki 32 kişinin hayatını kaybettiği patlama nedeniyle yaptığı öğrenildi. Terör örgütü mensuplarının üç gün önce başladıkları eylemi ne kadar süreceği ise bilinmiyor.

49 ÖRGÜT MENSUBU ARASINDAN SEÇİLDİLER
Trabzon’da hükümlü olarak kalan PKK/KCK terör örgütü üyeleri arasından seçtiği ve açlık eylemine başladığı belirlenen 5 terör örgütü üyesinin demokratik haklarını kullandığı söylemlerinde bulunması dikkat çekti. Örgüt Trabzon’da gerçekleştirdiği açlık eylemini ise kendileri yakın internet siteleri üzerinden duyurduğu öğrenildi. Bu arada cezaevinde hükümlü olarak 49 örgüt mensubu olduğu öğrenildi.

HER YERDE EMNİYET, HER YERDE ASAYİŞ
SURUÇ’TAKİ patlamanın ardından kırmızı alarm vererek çalışma saatleri 12/12 olarak düzenlenen polis, Trabzon’da hafta sonu mesai yaptı. Trabzon Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ve Ortahisar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ortaklaşa düzenlendiği baskınlarda 19 kişi gözaltına alındı. Polis ekipleri, özellikle otogar, çay bahçeleri, eğlence mekanları ve kalabalık caddelerde uygulama yaptı. Çömlekçi’de 8 ayrı otele düzenlenen eş zamanlı baskında ise 5 adet tabanca ve uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınanlarla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Kaynak: Günebakış