Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Meteoroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 14 – 17 Nisan 2015 tarihleri arasında Trabzon iline bağlı çeşitli ilçelerde faaliyet gösteren akaryakıt ve LPG oto gaz istasyonlarına yönelik çapraz denetim çalışmaları gerçekleştirildi.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Metroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğünün koordinasyonunda Trabzon genelinde faaliyet gösteren akaryakıt ve LPG otagaz istasyonlarında Samsun, Amasya, Tokat, Giresun, Gümüşhane, Erzincan ve Ardahan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüklerinden 23 personel, Meteoroloji ve Standardizasyon Genel Müdürlüğünden 2 personel, Trabzon İl Jandarma Komutanlığından 2, Trabzon İl Emniyet Müdürlüğünden 3 personel ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünden 2 olmak üzere toplamda 32 personel ve 12 denetim aracından oluşan 6 ekip ile çapraz denetim yapılmıştır.

Denetim sonucunda 108 lisans akaryakıt istasyonu ile 86 lisans LPG oto gaz istasyonun tamamı denetlenmiştir. Denetlenen istasyonlarda 5 akaryakıt istasyonu ile 5 LPG oto gaz istasyonunun faaliyette olmadıkları tespit edilmiştir.  Faal olan 103 akaryakıt ve 81 LPG oto gaz istasyonlarında yapılan lisans kontrollerinde tamamının lisanslı olduğu tespit edilerek, 184 adet lisans belgesini kontrolü yapılmıştır. 103 akaryakıt istasyonunda satışa arz edilen akaryakıtların kaçak olup olmadığının tespiti amacıyla, akaryakıt ürünlerinde ulusal marker denetimleri sorumlu yönetici ve belgeler, kaçak tüp dolumu yapan aparat, damga süresi geçen sayaç gibi denetimler yapılmış olup herhangi bir eksikliğe rastlanmamıştır.