61SAAT HABER MERKEZİ

Trabzon Sanat Tiyatrosu kuruluşunun 21. Yılında Nazım Hikmet’in yazdığı ‘İnsanlık Ölmedi ya’ oyunu ile sahne dedi.

Sanat şehri Trabzon’un en eski tiyatro gruplarından Trabzon Sanat Tiyatrosu kuruluşunun 21. Yılında Nazım Hikmet’in yazdığı ‘İnsanlık Ölmedi ya’ oyunununu sahneledi. Trabzon Hüseyin Kazaz Kültürmerkezi’nde oyunun prömiyeri büyük ilgi gördü.

Trabzon Sanat Tiyatrosu'nun kurucusu, yöneticisi Necati Zengin’in yönetmenliğini üstlendiği ve aynı zamanda oyuncu olarak yeraldığı ‘İnsanlık Ölmedi ya’ oyununun ilk gösteriminde salon tamamıyla dolarken, oyuncular Necati Zengin, Süleyman Sırtkaya, Hande Kantarcı, Aygül Güner, Serpil Doruk, Nevzat Ofluoğlu, Serkan Serbest, Adem Yıldırım, Cemre Can Avcı ve Halit Şahin’in başarılı performansı herkesi büyüledi.

Oyunun sonunda salon oyuncuları ayakta alkışlarken, Trabzon Sanat Tiyatrosu Kurucusu Necati Zengin özellikle bir misafirden önemle bahsetti.

Bu isim, 90 yaşında sanattan kopmayan, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1930 yılında Trabzon ziyaretinde, saçlarını okşadığı Cudibey Okulunun Bayrağını taşıyan Raşit Hilmi İmamecioğlu idi. Necati Zengin, İmamecioğlu’na büyük bir alkış isteyerek teşekkür etti.

Atatürk ile ilk kez 1930 yılında Trabzon iskelesinde tanışan, saçlarını okşamasıyla büyük mutluluk duyan İmamecioğlu, Atatürk’ün son Trabzon ziyaretinde de Atatürk Köşkü’ne giderek onu görme şerefine nail olduğunu belirterek ‘O zaman çok şirin bir çocuktum. Trabzon limanında en başta okulumuzun bayrağını tutuyordum. Atamız geldi ve saçlarımı okşadı. O günler aklıma geldikçe aynı heyecanı mutluluğu yaşıyorum, keşke herkes o büyük insanı görebilme şansını yakalayabilseydi’ ifadelerini kullandı.

Oyunun sonunda emeklerinden ötürü Trabzon Sanat Tiyatrosu oyuncusu Yusuk Küçükosmanoğlu'na teşekkür plaketini Trabzon Sanat Tiyatrosu Kurucusu Nicati Zengin verdi. 

Trabzon Sanat Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ‘İnsanlık Ölmedi ya’ oyunu önümüzdeki günlerde Hüseyin Kazaz Kültürmerkezi’nde sahnelenmeye devam edecek.