Ambulans ile İstanbul'a gitmesi gereken 85 yaşındaki Ayşe nineye Of ve Trabzon'dan ambulans verilmediği için, İstanbul Şişli Belediyesinden bir ambulans ile 3 görevli Of'a gelerek hastayı İstanbul'a götürdüler.

İlyas Erduran, 85 yaşındaki annesi Ayşe Erduran'ı, yatalak hasta olduğundan dolayı, ambulans ile memleketi Of'tan İstanbul'a götürmek için gerekli birimlere başvurduğunu fakat yetkililerin kendisine yardımcı olmadıklarını söyledi.

'BU MU İNSANLARA HİZMETİNİZ"

85 yaşındaki Ayşe ninenin bakim servisine kayıtlı olmasına rağmen, 'hastanızı özel ambulansla getirin' demelerine tepki gösteren oğul İlyas Erduran, "Annem uzun süredir yatalak hasta. Her yıl belirli bir zaman memleketimiz Of'a gelmek istediği için bende evladı olarak onu memleketine getiriyorum. Gidiş gelişlerimizi uçakla yaptığımız için taşıma sıkıntısını şu ana kadar çekmedik. Fakat son geldiğimizde annemin rahatsızlığı arttı ve doktorlar tarafından uçakla gitmesinde sakınca var denilerek, hastanın ambulans ile İstanbul'a gitmesi gerektiği söylendi. Bizde bunun için ilk olarak Of Devlet Hastanesi Müdür Yardımcısı Mehmet Ünsal’a, daha sonra sırasıyla Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, AKP ilçe Başkanı M.Hakan Terzioglu, İlçe Başkan Yardımcısı Cengiz Bulut, Trabzon Büyükşehir Belediye Sağlık İşleri Müdürü ve Trabzon İl Sağlık Müdür Yardımcısı Mehmet Dereli ile bu konuda görüştük. Fakat hiçbiri bize yardımcı olmadı." diyerek 'Bu mu İnsanlara Hizmetiniz" eleştirisinde bulundu.

Erduran, "Kendi memleketimizde bize bu konuda yardımcı olmayan bu saydığım kişiler, bize akıl verircesine özel ambulanslara yönlendirmeleri, kendilerinin hasta ve yaşlı insanlara ne derece değer verdiklerini ortaya koydu."dedi.

“HİZMET ANLAYIŞINIZ BU MU?”

Siyasi parti olarak kendilerine destek vermedikleri, hatta her fırsatta siyasi anlayışlarını eleştirdikleri bir belediyenin kendilerine yardımcı olduğunu söyleyen Erduran, "Bizim desteklediğimiz, hatta seçim zamanlarında İstanbul'dan buraya sırf oy vermek için geldiğimiz bir partinin üst düzey yetkililerinin bize yardımcı olmamaları, hizmet anlayışlarının ne yönde olduğunu maalesef ortaya koymuştur." diye ifade etti.

“MEMLEKETİNDE BULAMADIĞINI 1100 KM DE BULDU!”

Derdine memleketinden çare bulamayan 85 yaşındaki Ayşe ninenin oğlu İlyas Erduran, "Ben annemi İstanbul'a ambulans ile götürmek zorunda olduğum için çareyi yaklaşık 1100 km uzaklıktaki İstanbul Şişli Belediyesini arayarak oradan ambulans talebinde bulundum. Belediye yetkilileri, 'Biz sizi arayacağız' diyerek telefonu kapattılar. Aradan 15 dakika gibi kısa bir zaman diliminde beni aradılar ve 'Sizin hastanız bizim hastamız, sizin anneniz bizim annemiz'  diyerek bizden adres bilgilerini aldılar. Arkasından hiç bekletmeden 3 personeli ile birlikte İstanbul Şişli Belediyesine ait resmi ambulansı Of'a yolladılar. Belediyenin bu anlamlı yardımı, Of ve Trabzon'daki Devlet yöneticilerinin basiretsizlikleri ve iş görememezliklerine ders olur." diyerek bir telefonla kendilerine ambulans yollayan Şişli belediyesine ve personeline teşekkür etti.