Trabzon’da “AnadoluJet’le  Çanakkale Sohbetleri”ne
Anadolu Jet Çanakkale Savaşlarının 100. yılı dolayısıyla ‘Çanakkale Sohbetleri’ adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında 15 şehirde üniversite gençlerine ve halka yönelik etkinlikler  gerçekleştiriyor.

Trabzon’da 3 Aralık günü   halka açık olarak Hamamizade Kültür Merkezi’nde yapılacak olan  ‘Çanakkale Sohbetleri ‘kapsamında AnadoluJet yetkilileri  Vali Abdil Celil Öz’ü ziyaret ederek proje hakkında bilgi verdi.
 
Görüşmede Anadolu Jet’in tüm Türkiye’de diğer şirketler ile halkın ulaşım konforunu geliştirdiğini söyleyen  Vali Abdil Celil Öz “Çanakkale Zaferinin 100.yılı dolayısıyla şehrimizde gerçekleştirecekleri Çanakkale Sohbetleri adlı etkinlikle halkımızın tarih bilincini geliştirmeyi amaçlayan Anadolu Jet’e  teşekkür ederiz” dedi.

 Çanakkale Zaferi’nin yok edilmek istenen bir imparatorluğun, milletin tekrar dirilişinin, varolduğunun ispatının önemli bir adımı olduğunu ifade eden Vali Öz “ Çanakkale Savaşları bütün dünyanın biraraya gelip saldırdığı bir noktada milletimizin  canını dişine takarak gencecik insanlarını, 100 binlerini  şehit vererek önemli bir direnişin sonunda zaferin  hikayesidir. Ondan sonraki  milli mücadelenin de  ilk çekirdeği, tohumudur. Bir bakıma milli mücadelede Musatafa Kemal’in de doğum yeridir. Onun için unutulmaması ,yaşatılması gençlerimize, insanlarımıza o tarihin ,zorlukların bugüne gelinen noktada öneminin anlatılması gerekir. Bu programa  önce gençlerimizin ,insanlarımızın ve tüm Trabzonluların ilgi göstereceğini ümit ediyorum”dedi.

Görüşmede “Anadolujet’le Çanakkale Sohbetleri” projesi  hakkında Vali Öz’e  bilgi veren Anadolu Jet’in yetkilisi Sevda Solak “Halkın havayolu olarak Anadolu’nun tarihine, kültürüne sahip çıkan projeler yapıyoruz. Çanakkale Savaşları’nın 100. Yılı vesilesiyle kurulan bir koordinasyon merkezi ile ortaklaşa yürüttüğümüz bu projede tarihçi ve  yazar Talha Uğurluel’in anlatımıyla  tarih bilincini geliştirilmesi amacıyla bir proje başlattık. Trabzon’da 3 Aralık günü Çanakkale Sohbetleri etkinliğimiz de hem söyleşi hem oyun gösterimizi halka açık olarak gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.