Avukat Keskin, suçsuz olan müvekkilinin hapiste tutulmasının Arap dünyasındaki Türkiye imajına olumsuz etki yapacağını söyledi

Günebakış Gazetesinde dünkü nüshasında mahşetten verilen “Arap Turiste Taciz Davası” başlıklı haberimize cezaevindeki Abdullah Saleh Alodhaibi’nin vekili Avukat İbrahim Keskin’den açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “ Gazetenizin 29.10.2014 tarihli nüshasının 1. Sayfasında büyük puntolarla “Arap turiste taciz davası” başlığı altında bir yazı yayınlanmıştır. Söz konusu yazıda bir takım yanlışlık ve hatalar bulunmakta olup bu nedenle müvekkilim hakkında olumsuz kanaat oluşması suretiyle kişilik haklarına saldırı söz konusu olduğundan aşağıda belirtilen şekilde haberin düzeltilerek aynı puntolarla aynı sayfada yayınlanması hususunda gereğinin yapılması müvekkilim adına arz ve rica ederim.

Haberde lise öğrencisini taciz eden ibaresi bulunmaktadır. Bu bir iddiadır, kanıtlanmamıştır. Dolayısıyla olmuş gibi gösterilmesi yanlıştır.

Müvekkilim Suudi Arabistan’da hakim olup hukuk doktorası yapmaktadır. Üst düzey yönetici değildir.

Müvekkilim cezaevinde herhangi bir olay çıkarmamış, bir olaya karışmamıştır.  Müvekkilim Çaykara Belediyesi’ne hiç gitmemiştir. Herhangi bir trafik cezası almamıştır, ceza da ödememiştir.

Müvekkilim herhangi bir şekilde herhangi bir yerden kaçmamış ikamet ettiği yerde gözaltına alınmıştır. Yapılan teşhis işlemi hatalıdır ayrıca müvekkilin aracı verilen tanıma da uymamaktadır.

Müvekkil bir hata ya da kasta dayanan yanlış teşhis ve beyanlar nedeniyle 1 aydan fazladır, tutukludur. Konuyla ilgili gerekli hukuki girişimler yapılmaktadır. Müvekkili mağdur eden ve kişilik haklarına saldıranlardan hukuk yoluyla bunun hesabı sorulacaktır. Ayrıca suçsuz birisini yanlış bir teşhis nedeniyle gereksiz yere tutuklu kalması ülkemiz turizmi özellikle Arap dünyasındaki Türkiye imajına olumsuz etki yapacaktır. Ayrıca son yıllarda ümit haline gelen ve istikbal vadeden Arap turizmini de olumsuz etkileyecektir.