Trabzon İl Genel Meclisi’nin kasım ayı çalışmaları başladı. Kasım ayı çalışmalarında meclisin gündemine otel yapımı için arsa tahsisi yapılan ve inşaata bir türlü başlayamayan Arap girişimci Al Rubeaan ile ilgili gelişmeler konuşuldu. Haydar Revi, Al Rubeaan ile ilgili olarak “İlgili firmaya arsa tahsisinde meclisimizin de bir kararı var. Bu kararın takipçisi olmak en doğal hakkımız. Al Rubeaan artık kazmayı vurmalı inşaata başlamalı” diye konuştu.

Al Rubeaan’ın Yalıncak Belediyesi’nden sondaj için izin talebinde bulunduğunu da hatırlatan Revi “Biz yatırımcıya zorluk değil kolaylık çıkartan bir pozisyonda olmamayız bu anlamda her türlü kolaylık sağlanıyor yatırımcının da sorumluluğunu yerine getirmesi gerekiyor bir an önce ilgili firmanın inşaata başlamasını bekliyoruz ” ifadelerini kullandı.

“Trabzon için büyükşehir hayalimizdi gerçekleşiyor” diyen Revi’nin Trabzon’un tek ilçe olmasının doğru bir karar olduğunu belirtirken “TBMM’de yasa görüşülürken özellikle il genel meclislerinin kapatılması ile ilgili maddenin üzerinde yeniden bir değişiklik olabilir” şeklindeki ifadesi de dikkat çekti.

Revi, İl Genel Meclisleri’nin kalkarak büyük şehir belediye meclislerinin oluşumunu da “Büyükşehir belediye meclislerinin yetkisi aktivitesi ve sorumluluğu daha çok artacak” ifadelerini kullandı.