Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu konuyla ilgili yaptığı açıklamada, temiz bir çevre ve ekonomik ısınma için baca temizliği yapılması gerektiğine dikkat çekti.

Baca temizliğinin yılda en az bir kere yapılmasının zorunlu olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu, vatandaşların kendi imkanları ile bacalarını temizleyecekleri gibi belediyeye başvurarak İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan özel ekip ve ekipmanlarla da bacalarını temizletebileceklerini bilgisini verdi.

Dilekçe ile itfaiyeye başvuran vatandaşların taleplerinin apartman ve sitelerden kaynaklanan problemler olmadığı sürece aynı gün içerisinde değerlendirildiğini ifade eden Gümrükçüoğlu, "Oluşturduğumuz 2 ekiple günlük yaklaşık 15 apartman ve sitenin baca temizliğini yapabiliyoruz. Bu iş için 20 daireye kadar olan apartman ve sitelerden daire başı 10, 20 daire ve üzeri apartman ve sitelerden ise daire başı 8 lira, ticari müesseselerden her kat için 20 lira, resmi kurumlardan ise daire ve kat karşılığı 10 lira ücret alıyoruz." dedi.