TRABZON- Yine banka vurgunu yine onlarca mağdur! Trabzon’da 2010 yılında Trabzon Merkez'de bir banka şubesinden bir personel tarafından 2 milyon TL'nin boşaltılmasının ardından şimdi de aynı ola yine tekrar etti. Bankada şef olduğu iddia edilen bir kişi tarafından müşterilerin hesaplarından 1 milyona yakın para şahsın kendi hesabına aktarılırken, şahıs ortalıktan kayboldu.

2 YILDIR YURT DIŞINDA FAKAT PARASI KAYIP
Halk Bankası Merkez Şube’de şef olarak görev yapan O.T.’nin imza taklidi yaparak 1 milyon liralık bir parayı zimmetine geçirdiği ve çektiği iddia edildi. 15 gün önce ortaya çıkan skandalla ilgili görevlendirilen iki müfettiş günlerdir hesap hareketlerini inceliyor. Yapılan incelemelerde ilginç ayrıntılar da ortaya çıktı. Yurt dışında yaşayan E.N. adlı bir kişinin 2 yıldır Türkiye’ye giriş yapmadığı halde hesabında parasının olmadığı tespit edildi. Öte yandan müfettişler mağdurlara ‘dekontlarınızı getirin’ çağrısında bulunuyor.

MAĞDUR KONUŞTU
Yeni sattığı dairenin parasını Halkbankası’na yatıran mağdurlardan Yücel D., “Eşimin 13 bin, çocuğumun bin lirasını imza taklidiyle aldı. Benim sattığım daireden aldığım 90 bin liram da hesabımdan alınmış. Paramı diğer hesabıma aktar dediğimde ‘dekontu sonra veririm’ demişti. Bende almadım. Bütün yatırımımız o paraydı. Mağduriyetimizin giderilmesini bekliyoruz. Savcılığa başvurduk!” dedi.

GÜRCİSTAN’A MI KAÇTI?
İncelemelerde bugüne kadar 30’dan fazla kişinin hesaplarının boşaltıldığı tespit edilirken, 1 milyon liralık paranın buhar olduğu öne sürülüyor. Olayın baş şüphelisi O.T ise kayıp. Polis Gürcistan’a kaçmış olabileceğinden şüpheleniyor. Öte yandan O.T’nin bankanın bölge müdürünün eşini de 40 bin lirasın aldığı belirtilior.

.

KAYNAK: