Ülkemizde bilim kültürünün geliştirilmesine yönelik olarak açılan TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı’na Of’tan ilk kez bir Ortaokul ‘’25 projeyle ben de varım.’’dedi.

Öğrenciler, öğretim programı çerçevesinde ve kendi ilgi alanları doğrultusunda belirledikleri konular üzerinde yapmış oldukları faaliyetleri sergilerken fuara katılan Of Kaymakamı Eren Arslan, “ Düşünme kapasitesini arttırmaya yönelik düzenlenen bu tür eğitim faaliyetlerinin insanlığın geleceğine ışık tutması adına çok önemli bir kilometre taşı oluşturmaktadır. Bu tür faaliyetlerin farklı gelişimsel ve bilimsel seviyedeki her çocuğa bilimsel proje yapma fırsatının sunulması açısından büyük önem arz etmektedir.Of’ta böyle bir fuarın düzenlenmesinde emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum” dedi.

TÜBİTAK Bilim Fuarları, öğrencilere bilimsel proje yapma ve paylaşma konusunda yeni ortam ve olanakların yaratılmasını, Öğrenciler üzerindeki yarışma baskısının ortadan kaldırılarak bilimin eğlenceli taraflarının ön plana çıkarılmasını ve sosyo-ekonomik seviyedeki bölge okullarının bilimsel projelere eşit katılımının sağlanması amaçlamaktadır.

Pınaraltı Ortaokulu’nda düzenlenen Bilim Fuarına, Of Kaymakamı Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şaban Şahin, Şube Müdürü Adem Gündüz, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve veliler katıldı.