Trabzon Özel Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları tarafından Akçaabat Sahil Parkında organize edilen “Bilim Sanat Şenliğini” yüzlerce Trabzonlu ziyaret etti.  

Bahar Şenlikleri kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin yaptığı faaliyetlerin sergilendiği “Bilim ve Sanat Şenliğinin” açılışına yüzlerce vatandaş katıldı. Her saat başı yapılan müzik dinletileri, Zenginleştirilmiş Eğitim Programı faaliyetleri, Fen Bilimleri, Matematik, Sosyal Bilgiler, İngilizce ve Türkçe gibi birçok branşların da faaliyetlerinin sergilendiği şenlikte resim ve ana sınıfı öğretmenleri tarafında yüzlerce çocuğa yüz boyaması yapıldı.  Renkli görüntülerin yaşandığı Bahar Şenliğinde Ana sınıfı ve Görsel Sanatlar branşlarının hazırladığı resim sergisi de hayli ilgi gördü.  Okulun folklor ekibinin gösterisi ile başlayan şenlikte öğrencilerin yaptıkları illüzyon gösterileri de büyük alkış aldı. Gün boyu devam eden şenlikte, Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları tarafından kurulan oyun parkında da çocuklara ücretsiz oynama imkânı sunuldu. Özellikler Fen Bilimleri branşının yaptığı deneyler ziyaretçiler tarafından ilgi toplarken, ilkokul öğrencilerinin sunduğu Zenginleştirilirmiş Eğitim Programın içindeki oyunlar da en çok ziyaret edilen etkinlikler arasındaydı. Sosyal Bilgiler tarafından hazırlanan yarışmada etapları geçen davetliler ok atışı yaparak bowling oynadılar. Tam bir karnaval havasında geçen şenlik akşam saatlerinde son buldu.

Gülbahar Hatun Eğitim Kurumlarının sosyal bir okul olduğunu söyleyen Kurum Müdürü Harun Var, ”Özel Gülbahar Hatun Eğitim Kurumları önceki yıllarda olduğu gibi, bu yılda çok renkli sosyal etkinliklere imza attı. Öğrencilerimizin sağlıklı gelişimi adına eğitici sosyal faaliyetler çok önemli. Okul olarak bahar etkinlikleri kapsamında “Bilim ve Sanat Şenliğimizi” Akçaabat Sahil Parkındaki Havuz önünde yaptık. Onlarca etkinliğin bulunduğu şenliğimize yüzlerce Trabzonlu ziyaret etti. Öğretmenlerimiz sadece üç yüz civarında minik çocuklara yüz boyaması yaptılar. Deneylerin, yarışmaların yapıldığı şenlikte çocuklularımız için kurduğumuz oyun parkında yüzlerce çocuk da ücretsiz bir şekilde gönüllerince eğlendiler. Gülbahar Eğitim Kurumları olarak bu tür faaliyetlere devam edeceğiz.” dedi.