TRABZON’UN Yomra İlçesi Çamlıca Mahallesi’nde yaşayan 45 yaşındaki Emine Ayaz,  dedesi Ahmet Ayaz’ın kendisine tapu ettiği bir dönüm fındıklığı, tapu memurunun yanlışlıkla 4 yaşındayken hayatını kaybeden ablası Emine Ayaz’ın üzerine kayıt ettiğini öğrenince yıkıldı. Emine Ayaz, ablasının öldüğünü ve tapuyu dedesinin kendisine bıraktığını ispatlamak için bir yıldır mücadele veriyor.

Bir Emine Öldü, Bir Emine Doğdu

3. ASLİYE Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Emine Ayaz, 1 Aralık 1965 yılında dünyaya gelen ablası Emine Ayaz’ın 1 Aralık 1969 yılında hayatını kaybettiğini, kendisinin ise 12 Aralık 1969 yılında dünyaya geldiğini ve ölen ablasının adının kendisine verildiğini söyledi. Dedesinin 1980 yılında bir dönüm fındıklığı kendisine verdiğini, fakat işlemler sırasında arazinin ölen ablası üzerine kayıt edildiğini ileri sürdü. 

Emine Tapusuna Kavuşacak mı?

EMİNE Ayaz ablasının öldüğünü ispatlamak için mahkemeye ablasına ait (67492155908) ve kendisinin (67474156572) iki ayrı TC’sini bildirdi. Mahkeme, tapu iptali ve tescil tespit davası açan Emine Ayaz’dan önce nüfustan ölen Emine Ayaz’ı sildirmesini istedi. Emine Ayaz ablasının öldüğünü ispatlamak için nüfus müdürlüğünü mahkemeye verdi. Ayaz buradan alacağı kararla yeniden mahkemenin yolunu tutacak.  

TRABZON’UN Yomra İlçesi Çamlıca Mahallesi’nde yaşayan 45 yaşındaki Emine Ayaz, 1980 yılında dedesi Ahmet Ayaz’ın kendisine tapu ettiği bir dönüm fındıklığı, tapu memurunun 1969 yılında 4 yaşındayken hayatını kaybeden ablası Emine Ayaz’ın üzerine kayıt ettiğini öğrenince yıkıldı. Bunun üzerine Emine Ayaz, ablasının öldüğünü ve tapuyu dedesinin kendisine bıraktığını ispatlamak için yıllar sonra mahkemeye başvurdu. Emine Ayaz bir yıldır mahkeme kapılarında ablasının öldüğünü ispatlama mücadelesi veriyor.

BİRİ EMİNE ÖLDÜ, BİR EMİNE DOĞDU

Bir yıl önce tarım destekleme parasını alamayan Emine Ayaz, yaptığı araştırmada kendisine ait olduğunu düşündüğü bir dönüm arazinin yanlışlıkla 45 yıl önce hayatını kaybetmiş olan ablasının üzerine kayıt edildiği öğrendi. Trabzon 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Emine Ayaz, 1 Aralık 1965 yılında dünyaya gelen ablası Emine Ayaz’ın 1 Aralık 1969 yılında hayatını kaybettiğini, kendisinin ise 12 Aralık 1969 yılında dünyaya geldiğini ve ölen ablasının adının kendisine verildiğini söyledi. Dedesinin 1980 yılında bir dönüm fındıklığı kendisine verdiğini fakat işlemler sırasında arazinin ölen ablası üzerin kayıt edildiğini ileri sürdü. 

EMİNE TAPUSUNA KAVUŞACAK MI?

Emine Ayaz ablasının öldüğünü ispatlamak için mahkemeye ablasına (67492155908) ve kendisinin (67474156572) iki ayrı TC’sini bildirdi. Mahkeme, tapu iptali ve tescil tespit davası açan Emine Ayaz’dan önce nüfustan ölen Emine Ayaz’ı sildirmesi istedi. Emine Ayaz ablasının öldüğünü ispatlamak için nüfus müdürlüğünü mahkemeye verdi. Trabzon 2. Asliye Hukku Mahkemesi’ne başvuran Emine Ayaz buradan alacağı kararla yeniden 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin yolunu tutacak.

(gunebakis)