61SAAT HABER SERVİSİ-Feci kazada hayatını kaybeden Cemil Şahin’e Allah’tan rahmet kederli ailesine başsağlığı dileyen Davut Çakıroğlu, ‘Orada dün gece yaşanan bir kazadır. Duvarın çatlaması olayına kaza diyebiliriz, fakat sabah o inşaatın devam ettirilip, orada Cemil Şahin isimli kardeşimizin feci şekilde can vermesi bir kaza değildir. Akıl tutulmasıdır. Basit önlemlerle, ucuza getirelim diyerek insan hayatı bu kadar basite alınmamalıdır" dedi.

Çakıroğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:
"Kaldı ki Üniversite gibi bir bilim yuvasının insan hayatına en çok değer vermesi gereken bir kurumun, inşaat tekniklerine ve alınacak önlemlere en fazla riayet etmesi gereken bir eğitim yuvasının böylesine ihmalkar davranması, inşaatın devam etmesine müsaade etmesi de ayrı bir tartışma konusudur.

Akyazı’da yaşanan olaydan ders çıkarmayanlar daha kaç musibet görmek istiyorlar. Kaç insanımızın hayatının kararmasını bekliyorlar. Biz burada can veren Şahin kardeşimizin ailesinin yakınlarının acısını paylaşıyoruz. Belki şu anda konuşmak, bunları söylemek çok da kolay olmuyor ama, İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı.

Tüm ihbar ve uyarılara rağmen oradaki kaza sonrası inşaatın devam ettirilmesi kazanın ötesinde bir akıl tutulmasıdır. 3 tane duba koymak ile, ekskavatörle duvarı tutarak önlem mi alınır. 3. Dünya ülkelerinde bile böyle değil bu işler"

İnşaatın ruhsatsız olduğunu ileri süren Çakıroğlu, " Kamunun gelenek haline getirdiği, ruhsatsız inşaat yapma hadisesinin bir sonucudur. Bu bir kaza değil, cinayettir. Olayın gerçekleştiği yer üniversite öğrencilerinin grup halinde okula gittikleri bir yerdir. Daha büyük bir facianın eşiğinden dönülmüştür. Ruhsatsız inşaatı tüm uyarılara rağmen denetlemeyen Ortahisar Belediyesi’nin ilgili birimleri sorumluları gereği  vicdanen gerekse de hukuk önünde hesap vermelidir" dedi.