61SAAT ÖZEL-Trabzon’da sahilinde yer alan Türk Macar Dostluk Parkı, Kanuni Heykeli nedeniyle bir çok ziyaretçiyi kendisine çekmeye devam ediyor. Ancak parkın hemen içerisinde bulunan Kanuni Heykeli’nin çaprazında yer alan beton yapının oluşturduğu çirkin yapı ise hala giderilmiş değil.

SEÇİMİ KAYBETTİK YAPIDA ÖYLE KALDI

Dönemin Belediye Başkanı ve şimdinin CHP Trabzon Milletvekili Volkan Canalioğlu, zamanında yapılan beton yapının, Kanuni Heykeli’nin buraya taşınarak parkın daha verimli kullanılması amacıyla yapıldığı kaydediliyor.
Canalioğlu, parkın daha verimli kullanılması amacıyla bu yapıyı yaptıklarını ifade ederek, “Türk Macar Dostluk Parkı’nın daha verimli kullanmak ve büyütmek amacıyla bu yapıyı yapmaya başlamıştık. Kanuni Heykeli’ni de buraya taşıyarak parkı büyütecektik. Hatta bunun için o dönem meclis kararı da almıştık. Daha sonra araya seçimler girdi ve biz seçimi kaybettik. Projesi her şeyi hazırdık. Ancak ondan sonra neden yapılmadı bilmiyorum” dedi.
Trabzon Belediyesi Kültür Müdürü Murat Terzi ise, kendisinin yıllık izinde olduğunu ifade ederek, “Konuyla ilgili bir bilgim yok” dedi.


KAYNAK: 61SAAT.COM