Geçmişten günümüze tarihi ve kültürel yakınlığımız olan Bosna Hersek'in kültürünün sergilendiği geceye Vali Kızılcık’ın yanı sıra, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Trabzon Belediyesi Kanuni Mehter Takımı'nın da konser verdiği etkinliğe Bosna Hersek'in Kültür Eski Bakanı Vehid Guniç, Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçi Yardımcısı Yasminka Ustamuiç de katıldı.

Vali Kızılcık Türkiye ile Bosna Hersek'in ilişkilerinin tarihi derinliklere sahip olduğunun altını çizerek, " İki dost ve kardeş ülkenin evrensel müziklerini hep beraber dinliyor ve tarihi geçmişi hatırlıyoruz. Bizler hep birlikte uzun yıllar aynı inanç, aynı kültür, aynı medeniyetin içerisinde yaşadık. Geçmişteki birliktelikler bundan sonra da düzenlenen kültürel, sanatsal etkinliklerle artarak devam edecektir. Böylesine güzel bir gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Başkan Gümrükçüoğlu ise, bir nefis muhasebesi olan mübarek ramazan ayını hep birlikte barış ve kardeşlik içerisinde yaşadıklarını kaydederek, "Vadide teravihten sonra düzenlediğimiz kültürel etkinliklere vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Trabzon'da ramazan barıştır, kardeşliktir, yardımlaşmadır, hoşgörüdür mesajını tüm dünyaya ulaştırıyoruz. Bosna Hersekli kardeşlerimizi aramızda görmek gururların en büyüğü. Trabzon Bosna'dır, Bosna da Trabzon'dur" ifadelerine yer verdi.



Bosna Hersek'in Kültür Eski Bakanı Vehid Guniç Trabzon'da olmaktan dolayı mutluluk duyduklarını ifade ederek, Bosna Hersek ile Trabzon'un ortak özelliklerine vurgu yaptı.

Konserin ardından Bosna Hersek’ten gelen konuklara Vali Kızılcık, Başkan Gümrükçüoğlu ve Emniyet Müdürü Yavaş tarafından plaket verildi.