61SAAT ÖZEL HABER Trabzon’u Akçaabat İlçesi’nde olan 54 yaşındaki Kemal Altuntaş, yaklaşık 25 yıl önce gittiği İstanbul’da kalp röntgeni ve grafik çektirdi. Orada bulunan bir arkadaşının kendisine Trabzon’a dönmesini ve röntgen ile grafiği kendisinin alabileceğini söylemesi üzerine yeniden Trabzon’a dönen Altuntaş, ancak gelen bir telefonla apar topar İstanbul’a döndü.

İSTANBUL’A GİTTİĞİNDE ÖĞRENDİ
İstanbul’a gittiğinde doktorların kendisini aradığını ifade eden Altuntaş, “Gittim ki doktorlar beni arıyor, “Kemal Altıntaş nerde? Onun kalbi sağda” diyorlar. Ben kalbimin nerde olduğunu bilmiyordum ki.. O güne kadar da hiçbir şikayetim de olmamıştı.Bende çok şaşırdım” dedi.


TRABZON’DA DOKTOR MİDEYİ BULAMADI
İstanbul’da ki muayenenin ardından yeniden Trabzon’a döndüğünü ifade eden Altuntaş, başından geçen ilginç bir olayı da şu şekilde anlattı:
“Trabzon’da ki sigorta hastanesine gidip mideme hortum attırmam gerekti. Doktor bulamıyor. Uğraştı uğraştı bulamadı. Sonra da bırakıp gitti. Sonra bende hemşireye “Benim kalbim sağda ondan olur mu?” dedim. Hemşire hem şaşırdı hem de güldü. Ardından doktor geldi. Ona da anlattık durumu. Doktor daha sonra bana, “Sen niye söylemiyorsun bize… Sende zahmet çektin bende zahmet çektim” dedi. E bende “Ben nerden bileyim kalbim sağdadır da midem de sağdadır” dedim. Sonra buldular miğdemi tedavi yapıldı”


HAYATINA HER HANGİ BİR ETKİSİ YOK
Organlarının ters tarafta olmasının hayatına bir etkisinin olmadığını ifade eden Altuntaş, ailesinde veya akrabalarında böyle bir durumun olmadığını kaydetti. Sadece 1985 yılında Arabistan’a çalışmaya giderken kendisinin de içerisinde bulunduğu 30 kişilik kafilede Gümüşhaneli bir iş arkadaşında aynı duruma rastladığını ifade eden Altuntaş, “Tabi bizde şaşırdık. Hayatıma her hangi bir etkisi yok. Bana uzaydan geldin diyorlar. Tabi herkes kalbinin solda olduğunu söylüyor ben ağda. Bazen diyorum burama bir askı asayım. Kalbim sağdadır diye. Bayılsam kalp masajı gerekse yanlış tarafa yapacaklar. Aslında mermi atmaya kalksalar da soldan atacaklar. Kalbimde vuramayacaklar beni” dedi.


DÜNYADA NADİR GÖRÜLEN BİR OLAY
Ahi Evren Kalp Damar ve Cerrahisi Hastanesi’ne göğüs ağrısı şikayetiyle başvuran Altuntaş, kalp damarlarının tıkalı olması nedeniyle hemen ameliyata alındı. Hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu kaydeden Doç. Dr. İlken Mataracı, “Hastanın organlarının ters tarafta olması dünyada nadir görülen bir olay. Bir çok hastada organların ters tarafta olması bazı hastalıkların tetikleyicisi olabiliyor. Ancak bu hastamızda böyle bir durum yok” dedi.  

KAYNAK: 61SAAT.COM