Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan İncirlik Camisi'ne yaklaşık 5 aydır imam atanmaması cemaatin tepkisine yol açtı. Kavakmeydanı, Yenimahalle ve İncirlik Cami Dernek Başkanı Ali Sait Yılmaz, müftülüğün camilerini dışladığını belirterek adeta intikam alınmaya çalışıldığını iddia etti.

Yaklaşık 1 yıl önce camiden emekli olan imamın yerine gelen hoca ile aralarında sürtüşme yaşadıklarını anlatan Dernek Başkanı Yılmaz, "Yaklaşık 1 yıl önce camimizden emekli olan imamın yerine başka bir imam atandı. Yeni atanan imam ile aramızda sürtüşme yaşadık. Sürtüşmemizin nedeni de Trabzon'un kurtuluş günü olan 24 Şubat'ta, hocamız cuma hutbesinde Hocalı Katliamı'ndan bahsederken bende kendisine Hocalı Katliamı'na 2 gün daha var ? biraz da Trabzon’un kurtuluşundan bahset şeklinde uyardım. Hoca, söylediklerimi dikkate almayarak hutbesini sürdürdü. Sonrasında hocayı birileri doldurup üzerime sürdü. Bana fiili müdahalede bulundu.
Sonrasında ise aramızdaki ipler koptu. Müftü de hocayı buradan alarak başka camiye gönderdi. Yaklaşık 5-6 aydır camimizde imam yok. Namazı müezzin kıldırıyor. Her camide 3 hoca varken bizim camimizde neden yok. Ramazan’da teravih namazını müezzin kıldırdı. Aynı müezzin yaz tatilinde çocuklara Kuran-ı Kerim dersi verdi. Kendisi bir süre önce başka camiye atanınca bizde dernek olarak kendisini plaketle ödüllendirdik" dedi.
Müftülüğün camiye imam göndermeyerek adeta intikam aldığını kaydeden Yılmaz, "Kendisini camimize davet ettik ancak gelmedi. Müftü camimizi dışladı, bu cami için hiç bir şey yapmıyor. Biz kendi başımıza bir hoca buluruz. Hiç vermesinler, istemiyoruz" diyerek tepki gösterdi.

Yenimahalle Muhtarı Orhan Batur ve İnönü Mahallesi Muhtarı Salih Yılmaz da camiye imam atanmamasını sert bir şekilde eleştirerek yetkililerin bir an önce harekete geçmesini istedi.

Cami cemaati ise imamsız cami olmayacağına dikkat çekerek, kendi imkanlarıyla imamlık yapmaya çalıştıklarını söylediler.

Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Orada dernek başkanından kaynaklanan bir sıkıntı var. incirlik Camimizde imam vardı ancak dernek başkanı imamla sürtüştüğü için o imam arkadaşı başka yere görevlendirmek zorunda kaldık. Şuan oradaki imam kadrosunu boşaltamadık. Kadro açıp oraya bir nakil yapacağız. Yine de olayı çözmeye çalışıyoruz. Şimdilik orada hem imam hem de müezzin kadrosu dolu. Ne pahasına olursa olsun olayı kutuplaştırmaya götürmedik. Ya oraya geçici görevlendirme yapacağız ya da nakil yapacağız. Herhangi bir intikam sözkonusu değil. Hutbenin konusu Diyanet belirler. Eğer hoca usulsüz birşey söylediyse şikayet edersin. Trabzon gibi dindar bir yerde bu işlerin olması hoş değil" dedi.