Birleştirilmiş sınıf sistemiyle aynı sınıfta ders gören 35 öğrenciye ise öğretmen olmadığı için ilkokul mezunu olan köy muhtarı Oktay Açar sayı saymayı ve harfleri öğreterek ders veriyor.

Köylerine öğretmen ataması yapılmadığı için isyan eden muhtar Açar, "Türkiye'de binlerce öğretmen fazlası varken bizim köyümüze bir tane öğretmen atanamadı. İlçe milli eğitim müdürü ile görüştüm bana öğretmen fazlamız var ancak hepsi merkez ve merkez ilçere atandığı için köylere veremiyoruz diyor. Peki bu 35 öğrencinin günahı ne?

Ben ilkokul mezunuyum elimden geldiği kadar onlara birşeyler öğretmeye çalışıyorum. Ama 4. sınıfata okuyan öğrencilere ne öğreteceğim.

Bizim okulumuz 48 yıldır açık ilçede en çok mühendis ve mimar yetiştiren okul. Gelin görün ki bu yıl bir öğretmeniş bile yok. Bu köyden AK Parti hükümetine yüzde 98 oy çıktı karşılığı bu muydu?. Biz köyümüze biran önce öğretmen ataması yapılmasını istiyoruz" diyerek yetkililere seslendi.

BİZE ÖĞRETMEN VERİN

İlkokul 4. sınıf öğrencisi olan ancak öğretmen ataması yapılmadığı için eğitim alamayan Fatma Yağcı, "Okumayı çok seviyorum. Büyüyünce de öğretmen olacağım ve kendi köyümdeki öğrencileri okutacağım. Ben ve kardeşlerim öğretmen istiyoruz. Büyüklerimiz bize biran önce öğretmen göndersinler" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müğdürü Yaşar Bahtiyar ise, "Öğretmen fazlamız var ancak bu öğretmenler merkez ve merkez ilçe kadrolarında olduğu için köylere atama yapamıyoruz. Bu köyümüz içinde milli eğitim bakanlığından köylerimiz için gelecek olan onayı bekliyoruz" dedi.