Trabzon'un Boztepe mahallesinde bulunan Osman Altıntaş Ortaokulu'nda 3 aylık yaz tatilinde bitirilemeyen tadilat çalışmaları sonucu yeni eğitim öğretim yılına başlanamadı. Tadilat çalışmaları yeni eğitim öğretim sezonunun başlangıcına kadar bitirilemeyince okul 1 hafta tatil edildi.

Boztepe Mahallesi'nde bulunan Osman Altıntaş Ortaokulu, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılının sonunda tadilata girdi. Aradan üç ay geçmesine rağmen okulda tadilatın bitmemesi nedeniyle Pazartesi günü başlayan eğitim ve öğretim yılında okula gelen öğrenciler kitaplarını aldıktan sonra okul yönetimi tarafından evlerine gönderildi. Yaklaşık bin öğrencinin eğitim gördüğü Osman Altıntaş Okulu'nda tadilatının yaz sezonu boyunca bitirilememesi ve eğitim öğretime başlanamaması velilerin tepkisine neden oldu.

Hüseyin Turgut Aydın isimli veli, duruma tepki göstererek "Çocuğumu dün Sabah evde görünce çok şaşırdım. Kızıma 'okula gitmeyecek misin?' diye sorduğumda bana okulun bir hafta tatil edildiğini söyledi. Okulun kapı ve pencereleri yapılıyormuş okul bu yüzden 1 hafta tatil edilmiş. 3 aydan beri bu okul yatıyor, bu okul ilk defa açılmıyor. Okulu aradım, evet böyle bir tadilat var okullar bir hafta tatil dediler böyle bir şey olamaz. Valiliği aradım, BİMER'i aradım ama kimse geri dönmedi. Bu işin mazereti olmaz" dedi.

Okul görevlileri ise okulun tadilatının sürdüğünü, önümüzdeki Cuma gününe yetiştirilmeye çalışıldığını ancak en kötü ihtimalle pazartesi günü eğitim öğretime başlayacaklarını belirttiler.