Trabzon’da 24 km uzunluğundaki Kanuni Bulvarı’nda çalışmalar hızla devam ediyor.

8’i hemzemin, 15’i köprülü olmak üzere toplamda 22 kavşağın yanı sıra 47 köprü ve 1 viyadüğün yer aldığı dev projede 8’i çift, biri tek tüp olmak üzere 9 adet tünel bulunuyor. Trabzon’un Yıldızlı mevkiinden başlayıp Trabzon-Maçka Yolu Gözalan mevkiinde son bulacak bulvar inşaatında 2015 yılı sonuna kadar önemli mesafeler alınması hedefleniyor.

Bulvarda üzerinde bulunan ve toplam uzunlukları yaklaşık 10 km olan ve delme çalışmaları hızla devam eden Akyazı, Beşirli, Akyazı Kanuni Bağlantı tüneli, Boztepe tüneli ve Bahçecik tünellerinde yaklaşık 4 km kazı yapıldı. Bunun yanı sıra proje bünyesinde henüz başlanılmayan; 0,4 Km (çift tüp) uzunluğunda Çukurçayır 1 Tüneli, 0,3 Km (çift tüp) uzunluğunda Çukurçayır 2 Tüneli, 0,5 km (çift tüp) uzunluğunda Gölçayır 1 Tüneli , 0,75 Km (çift tüp) uzunluğunda Gölçayır 2 Tüneli yer alıyor. Trabzon’u geleceğe taşıyacak üç gidiş, üç geliş trafik şeridine sahip olan projede 5 metre genişliğinde sağlı, sollu yaya kaldırımı bulunuyor.

Yapılan bulvar çalışması ile ilgili bilgiler veren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Karayolları ile birlikte yürüttükleri Kanuni Bulvarı’nda çalışmaların planlandığı şekilde devam ettiğini söyledi. Bulvarın şehir içi trafiğini rahatlatacak bazı kısımlarını gelecek yılın sonuna kadar hizmete almayı planladıklarını kaydeden Gümrükçüoğlu, bulvarın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.