61SAAT HABER SERVİSİ ÖZEL

"Trabzon’dayım ve  kimliğimi açıklayacağım!…" Levent Ustabaşı o esrarengiz kişiyle yaptığı görüşmeyi yazdı…

 
Son günlerde Trabzon'da CHP Teşkilatı’nın kulislerinde en fazla konuşulan isim bir facebook profili..

Evet yanlış duymadınız..

Bu isim Ali Rıza bey..

30 Mart yerel seçimleri sonrası CHP Trabzon İl Teşkilatı’na yönelik müthiş iddialar ortaya atıyor ve bu eleştirileri anında yankı buluyor kentte..

Hatta bazı CHPliler bunlara parti disiplinine de sevkedilenler dahil, "Ben Ali Rıza beyim" diyerek o profildeki ismi savunmaya başladılar bile..

Artık o'nu sadece CHPliler de takip etmiyor yada dikkate almıyor..

Hal böyle olunca da kendisiyle facebook üzerinden görüştüm.

Trabzon'da yerel seçimin perde arkasında CHP'de yaşananları ince ince mesajlarla anlatıyor.

Ve her konuya hakim..

İlginç tespitleri var.

Keskin eleştirileri..

Korkusu mu..

Hiç yok!

Kimliğini saklıyor…

Nedenini "Misyonum gereği" diyerek açıklıyor..

Ama mutlaka bir gün orataya çıkacağını söylüyor.

Misyonu tamamlandığında...

Sorularıma bu sansasyonel facebook profilindeki sır CHPli bakın nasıl cevaplar verdi;

MAKAM KOLTUĞUNDAN GÖREMEZLER

CHP Trabzon’da sizi merak ediyor? Neredesiniz?

* Halkın içindeyim… Makam koltuklarından göremezler!

Bende oralardayım çarparsanız omzuma haber verin... Farkedemeyebilirim..

* Senin yazılarını takip ediyorum kalemin güçlü, omuzuna çarpmadan karşıdan seslenirim !

Gazetecinin kalemi ne kadar güçlü olursa o kadar daha huzur verir topluma... Korkmuyorsundur umarım!

* Neden korkacağım, partiden atarlar diye korkacaksam bu bir korku değildir bizim derdimiz vatan derdi makam korkusu olanlar asla bunu anlayamazlar…

Neden rahatsız oldular bu kadar sizden?

* Hiç düşünmedim. Entrika ve ayak oyunları değil. Akıl ve halka açık politika için uğraşıyoruz, gençlerin sadece bir bayrak asıcı güç yada partideki eşyaları ordan oraya taşıyan bir güç olarak kullanılması yönetime katılmaması kadınlara gereken desteğin ve değerin verilmemesi ve bir çok şey… Doğruları söylemek için kendini feda etmek çok küçük bir detay..

CHP’NİN TEMEL SIKINTISI
ÖRGÜTÜNÜ DİNLEMEMESİ


Yani kendinizi feda mı ediyorsunuz?

Bu saatten sonra partide bunları konuşan yok, son seçimlerde bile "oylarımızı artırdık" diye başarı esansı koklatılıyorsa, halka… Bir sıkıntı vardır ortada!

CHP'nin sıkıntısı gerçeklerle yüzleşememesi mi?

CHP'nin temel sıkıntısı halka açılamadığından şikayet edip ama kendi örgütündeki halkın fikirlerini ve görüşlerini alma noktasında sıfırın altında (-) konumda olmasıdır. Mahalle örgütlerinin fikirlerinin dinlenmediği yerde örgütlü mücadele olur mu? Politikayı makam koltuğunda geliştirirseniz sadece makamsal politika yaparsınız.

SÖYLEDİKLERİM
İDDİA DEĞİL GERÇEK


CHP Trabzon il yönetimi yada başkanı dinlemedi mi? Mesela verilen bazı dilekçeler var ve bunları sümen altı yaptığı iddiasında bulundunuz..

* İddaa değil gerçektir! İşte isyan burda başlar.

Bunları partide dillendirmediniz mi?

* Çok fazlaca dillendirildi ama karşılık bulamayınca sıkıntı oldu..

BENİM DAYIM
GAZETECİ


Ne gibi sıkıntı?

* Seçime moral bozukluğu ile girmek pek güzel olmadı sonuçta örgütümüzdeki insanlar çok hümanist ve katılımcı siyaseti isteyen "bizimde fikirlerimiz sorulsun " diyen partililerimiz.

Bu sohbetimize köşemde yer vermek istiyorum?

* Koymasanız iyi olur çünkü ben bu misyonu tamamlamadım. Koysanızda gazetecilik mesleğinize ve gerçekten bir gazeteci kimliği taşıdığınız için yadırgamam.. Çünkü benimde dayım gazeteci!

Koymalıyım köşeme bu görüşmeyi çünkü sizi merak edip bu soruları sormak isteyenler arttı?

* Saygı duyuyorum

* Amacım gazetelere konu olmak değil insanların gerçekte nasıl inandıkları bir davanın nasıl yönetildiğini belirtmek. Gazetecilik size ne öğretmişse prensipleriniz ne ise onu yapın!

NEREDE BAŞARISIZ
OLDUK DİYEN YOK!


Şimdi misyonumu tamamlamadım daha dediniz… Misyonunuz nedir?

* Bugün CHP genel merkezini OccuypCHP adı altında gençler işgal ettiler. Kemal Bey buna çok saygı duydu.  Kapıları açtılar dışarıda gelenlere yemek verdiler ve gençler neden başarısız oldu noktasında tartıştı. Genel başkan Kemal bey bile eleştirildi Ve genel başkan kemal bey buna çok büyük saygı duydu. Dikkate alıp raportörlerin tuttukları rapoları aldırdı. Şimdi gelinen noktada Trabzon’da hiç kimse konuşturulmuyor. Gençlik deseniz zaten yok denecek kadar zayıf…
Konuşanlarda disipline verilmekle korkutuluyor.. Nerede başarısız olduk sorusu yok. Sadece bir kaç kişi çıkıyor tamam kaybettik ama oylarımız arttı diyor.

Sizin misyonda böyle mi başladı

* Benim misyonum gençleri ve kadınları ve aynı zamanda halkın parti içinde özgürce hakaret etmeden kırmadan konuşmasına vesile olmak.

Bu misyon ne kadar sürecek? Tarihi var mı?

* Devrimci tarih ve saatle münasebetlik kurmaz.  Gazi mustafa kemal Atatürk ve arkadaşları misyonunu canını ortaya koyarak vermiştir.  Bizim için önemli olan doğruların ve dürüstlüğün meşalesinin yandığını görmek.

Hiç Facebook’a şikayet ediliyormusunuz? Yada tehdit alıyormusunuz?


* Bilmem belki ediliyordur. Belki adli makamlara başvuru yapılmıştır.
Ancak hakaret ve kişilikleri zedeleyici bir şey yazmadığım için çok önemli değil.. Burada sadece fikir var şiddet yok. Tehdit almadım. Ama kimsin diyen çok..

KADIN OLSAM ZÜBEYDE
HANIM OLURDUM


Neden Ali Rıza bey?

Bir adamın aynası annesi ve babasıdır.
Mustafa Kemal Atatürk gibi bir şahsiyetin babasını yaad etmek istedim onun adı altında dürüstlük ve efendilik şiarı vermek onur verici..
Bir bayan olsaydım Zübeyde hanım olurdum.

NAZIM ÖZCAN İLE
3 DEFA GÖRÜŞMEDİM


Nazım Özcan'ı en son yorumunuzda övdünüz. Herkes bunu Nazım Özcan olduğunuza yorumladı veya o’na yakın biri yapıyor diyorlar..

* Yok Nazım Özcan’ı tanımam. Üç defa görüşmemişimdir. Ama gerçekten iyi niyetli çalıştığını gecesi gündüzüyle uğraştığını gördüm. Bakın duymadım gördüm. Yoksa asla dedikoduyla bir şey yapmam.

Belki bir gün 61saat TV’de program konuğum olursunuz?

* Böyle bir şey olursa sanki popülüter bir misyon için bu yaptığım dedikodusu olur buda yapmaya çalıştığım şeyi gölgede bırakır.. Ama mutlaka bir gün bir sohbetinze katılırım

BEN TRABZON’DAYIM
BURANIN ÇOCUĞUYUM


Kimliğinizin ortaya çıkmasından korkuyorsumuzun?

* Hiç bir şekilde korkum yok. Bir yüzüm ve bir bedenim var ama asıl çalışmamı sağlayan güç fikirlerim.

Neredesiniz?

* Trabzon’dayım buranın çocuğuyum..

Bu noktada şu soru aklıma geliyor; o ki korkusuzluktan bahsettiniz o ki devrimci ruh kurtacak CHP’yi dediniz ama siz neden gerçek yüzünüzle bu misyonu tamamlamayı düşünmediniz?

* Farkındalık yaratmak önem arz eder burada önemli olan fikirdir mutlaka çıkıp “o bendim” diyeceğim… Şimdi yazılanlar tartışılıyor işte demokrasi bu..

Yani zamanı geldiğinde kimliğinizi açıklayacaksınız?

* Tabiki açıklayacağım. Sonra bende fikrini söylemek isteyenlerin arasına katılacağım.

Ali Rıza Bey’in facebook paylaşımlarında CHP Trabzon İl Başkanlığına ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Volkan Canalioğlu’na yönelik çarpıcı eleştirilerinden bazıları ise şunlardı;


- Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon il örgütü Yavuz Karan ve ekibi kendisini partinin tabanını hiçe sayarak hiç bir şekilde örgüte kulak vermeyerek kararlar almakta ve uygulamaktadır şu anda Trabzon CHP kurulduğundan beri en kötü il yönetimi ile yönetilmektedir.

- Yavuz Karan, "Partiye ihanet edenler var onları bulacağız " derken hiç aynaya yada yanındakilere bakıyormu çok merak edilen bir şey var ! Son yaşanan seçim malubiyetini Yavuz Karan " oylarımızı artırdık " diyerek komik bir savunmayla istifa etmiyeceğini deklare etti iyi o zaman Yavuz Karan istifa etmiyorsa Demokrasi ve CHP ilkelerinden uzak olduğu ve oturduğu koltuğu çok sevdiği içindir..

- Trabzon il örgütünün örgütlerden sorumlu başkan yardımcısı oturduğu yerden kırsallara ulaşıp oy alacağını zannediyor yada " boşverrrr ya nasıl olsa Volkan Abi var gelir o dolaşır " diye oldukça rahat hareket ediyor ki kırsallarda oy patlaması yaşadık hatta ve hatta Beşikdüzü ve Maçka ilçelerimizi CHP Trabzon il örgütüne fazla geldiği için AKP'ye vediler diye bir espri yapsak Yavuz Bey küplere binebilir örgütlerden sorumlu başkan yardımcımız bi zahmet koltuğundan kalksaydı ve Başbakanın tapelerine güvenip yan gelip " ohh ne güzel gelsin oylarrrrr " deyip yatmasaydı ve ilçelerdeki o kaybeden başkanların durumunu analiz etselerdi çok daha iyi olurmuydu sizce ! Siyaset halk bilimidir hazıra konup halka sırtını dönüp sırça köşkte yaşama sanatı değil..

- Bu partinin kendi içindeki insanlara saygısı kaybolmuş sevgi eksikliği var ve mevcut il başkanlığı sadece üyelerine ve parti örgütüne hakaret ediyor galiba sevgisini ve saygısını böyle gösteriyor bazıları kırarak sever !

- Yavuz Karan Partiye ihanet edenleri arıyorsa büyükşehirde "Volkan abi Ortahisar'da Osman abi" diyenleri bir söylesin bakalım kimmiş; bir aynaya baksa çok şey göreceklerde aynaya bakmayada korkuyorlar.

- Trabzon CHP İl Başkanı Yavuz Karan son seçimlerde kazanılan 100 bine aşkın CHP oylarının Volkan Canalioğlu sayesinde arttığı tezini savuna dursun kazanılan Yüz Bin'e aşkın Oy CHP'nin gönüllü çalışan kadınlarının, gençlerinin, parti tabanının ve temiz siyasete hasret insanların çabaları sayesindedir.

- Geçmiş dönemde Milletvekilimiz Volkan bey partinin ilçe başkanlarını yardımcılarını toplayıp genel itibari ile güzel bir konuşma yapar konuşmanın sonunda aynen yazacağım cümleyi toplantıdakilerin gözlerine hitap eder nedir o cümle;
"siz sadece benim aldığım oyları düşürmeyin yeter "
Yani bir CHP yüzde paysalı Volkan abi'nin oylarının yanında önemsiz ve değersizdir CHP'liler sadece volkan abi'nin oylarını korumak ve kollamakla mükelleftir yakında Altı ok ilkeleri yerine Volkan Bey'in ilkeleri gelebilir aman dikkat

-  CHP üyeleri,mahalle temsilcileri,ayakkabı boyacısı,çaycısı,inşaat ustası,tarlada ter döken köylüsü ve adını nice nice sayamayacağımız insanlarımız ile bir bütündür ayrı tutulamaz ve ötelenemez Yavuz Karan partimiz içindeki Mahalle Temsilcilerine " ÇAPULCULAR " diyerek küfür ederken Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çok etkisi altında kalıp onun gibi davranışlar sergilemesi çok kötü ve üzüntü verici bir durum sizce Trabzon CHP il başkanına bu yakışır mı!

* Cumhiyet Halk Partisi tabandan tavana kadar " gençleşmeliyiz gençlere önem vermeliyiz " derken Yavuz Karan ve Ekibinin Gençleri partiden kovma çabası ne olabilir acaba sizce bu bir korkumudur yada bir kişisel hırs yada bir koltuğumu bir genç gelir alır endişe psikolojisi mi ?

- Cumhuriyet Halk Partsi'ni var eden parti büyüklerimiz için orda burda çetrefelli laflar eden Yavuz Karan bey oturduğunuz parti binasını yada koltuğu devralırken size bırakılan partinin kültür ve mali mirasını kime borçlusunuz parti büyüklerine isim vermeden hakaret etmek kolay... Birde " herkez gelsin yüzüme söylesin " diyorsunuz ne yani akıllanmadınız halkın ayağına gidip eleştri alacağına halk sizin ayağınıza gelip eleştrimi yapsın diyorsunuz. Trabzon CHP il örgütünün en büyük projesi bu zaten " ben halka gitmem halk benim ayağıma gelecek "

- Burada sıkıntı seçime iki ay kala hiç kimse ne kırsala çıktı ne mahalleleri örgütledi sanki Volkan Bey gelecek seçimi alacak havası ile birde iktidar yolsuzluk tapelerinin çıkmasıyla çok rahat bir seçim alacağız vizyonuyla insanlara bir izlenim yaratıldı hiç bir proje sunulmadı sadece proje olarak " milletin parasını çaldılar " deyip beklenildi ve sonuç elinde var olan iki ilçeyide kaybettin halbu ki AKP maçkayı alacağını seçimden iki hafta önce biliyordu kamuoyu araştırması yaptırdıklarında AKP % 45-50 arasıydı başbakan önüne konulan araştırmaları incelerken "Maçka'da farkı açın" diyecek kadar rahattılar. Peki Trabzon CHP İl örgütü ne yaptı sadece Başbakanın 25 Martta çıkacağı söylenen tapelerini bekledi.  Sonuç mu ne oldu. Yavuz Karan'a göre " seçimde oyları artırdık " yani büyük bir komutanın büyük bir zaferi!

- CHP il Başkanı Yavuz Karan Cadı Avına çıkmış! Partiye ihanet edenler varmış biz biliyoruz zaten bu partiye ihanet edenleri başka bir şey anlat Yavuz bey Bıyıklarından başka halka inen bir yapın yok!

- Aman Dikkat edin Yavuz Bey'i eleştirirseniz Sendikalardan sorumlu başkan yardımcısı ve sağ kolu Kabil Güven size kafa atabilir derinizden sabun kemiklerinizden düğme yapabilirler nede olsa faşist bir düzen içinde yönetiliyoruz

-  Sayın Yavuz Karan bugüne kadar örgüte her türlü hakareti yaptı parti binası içinde bağırarak örgüttte fikrini beyan edenlere ana avrat sövdü saydı Sayın Güzide hanım sizde partiyi karıştırmak için dedikodu mekanizmasını kullandı ve yanındaki bir kaç kişi ile ortalığı karıştırdı...ondan sonrada birlik beraberlik şarkıları söylediler ama o şarkıyı üç kişi söyledi Volkan-Yavuz-Güzide muhteşem seçim galibiyeti alan ekip seneye mutlaka PM yada Genel Merkezde olmalılar.

- Partiye Gönül verenlerin %99.99'u seçimi büyük hezimet olarak görüyor ancak geriye kalan bir kişi %00.001 yani Volkan Canalioğlu seçimi mağlubiyet olarak adlandıramadığı için %99.99'luk halkın mağlubiyet kararı geçersiz kılınıyor çünkü Volkan Abi ve Yavuz Abi kendi başlarına bir halk kendi başlarına bir güç işte bu güç bizi ileriye taşıyacak

- Seçime Beş parasız giren il ve ilçe örgütleri o meydanda kurulan ve hiç bir işe yaramayan Seçim Kordinasyon Merkezine verilen milyarlarca lirayı emin olun ki örgütlere dagıtsalardı sonuçlar ve motivasyonlar çok daha değişik olabilirdi gelen paranın %80'i seçim kordinasyon merkezine verildi ama ilçeler para istediğinde " paramız yok " gençler para istediğinde " paramız yok " birde seçimden önce sandıklara sahip çıkın demesinler mi ! Eee sandık görevlilerine yemek yardımı yapılacak CHP Ortahisar yönetimine tek bir kuruş para verilmedi seçime bir gün kala Ahmet Kaya ve Yönetimi bir toplantı yaparak encümen üyelerinden para toplayarak yemek işini hallettiler o toplantıda söz verdiği halde parasını ödemeyen encümen adaylarını da açıklayacağız ama burda dikkat çekmemiz gereken şey Yavuz Karan yönetiminin Sandıklara ne kadar önem verdiğidir anlayana mesajı çok net verdim

-  Sayın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştirebiliyoruz ancak Volkan Canalioğlu,Yavuz Karan Ve Güzide Uzun'u eleştirmek yasak çünkü onlar doğmatik bilgilerle donatılmış kutsal bir olgu onları eleştirirseniz sizi partiden atmakla tehdit ederler

 - Yakın zamanda Yavuz Karan parti içerisinde toplu temizlik yapacak Volkan Bey'in sevmediği kim varsa disipline verecek !

- Örgütlerden sorumlu ama Örgütlerden Uzak başkan yardımcısı Kenan Bey'i unutmayalım gerçi unutmamız normal karşılanmalı çünkü koltuğundan hiç kalkmadan Of ilçesinden Çaykara'ya Akçaabat'tan Beşikdüzü'ne kadar her yere hakim bir abimiz..

- Bir il yönetimi düşünün kendi yönetici ve arkadaşlarının bir çoğu şu yorumu yapıyor " CHP Trabzon Tarihinin en kötü ve en felaket yönetimi " varın gerisini siz yorumlayın

- Trabzon il başkanlığında yönetici Kabil Güven isimli şahıs kendileri gibi düşünmeyen insanlara tekme atmaya kafa atmaya teşebbüs ediyor ama il başkanı onun için hiç bir girişimde bulunmuyor eğer buna göz yuman varsa bu suça ortaktır

- İl başkanlığının Yerel Seçimlerde Ortahisar Başkanlığına verdiği seçim bütçesini açıklıyorum inanın bu para ile seçimi alamayan Ortahisar örgütü görevden alınmalıdır hem bu kadar parayı alacaksınız hemde başarısız olacaksınız bunun hesabını vereceksiniz sayın Ortahisar yönetimi..
Verilen seçim parası ne kadar mı ?
5 Bin TL yani eski Para ile 5 Milyar !
İl başkanlığının bu kadar yüklü miktarda yardım yapması ve seçime bu kadar yüksek meblağ ile hazırlanmaları karşılığı bu olmamalı
Dile kolay 5 Bin TL ile neler yapılamaz ki !

- Sayın il başkanı Genel Merkeze gönderilmek için mahalle örgütlerinin topladığı imzaları neden yırtıp çöpe attınız yaptığınız suçmudur ? Yoksa hukuksalmıdır.

- Sayın il başkan Ortahisar yönetimi size " örgütler yerel seçimler öncesi ön seçim istiyor " diyen yazıyı kaç defa Genel Merkeze iletmeniz için verdiyse bu yazıları sümen altı ettiniz bu yazıları neden genel merkeze vermediniz bu parti içi disiplin suçudur ve kendinizi disipline vermeniz gerekir

- Bir Rahmetli Eyüboğlu, Gözaçan, Genç, Cafer Hazaroğlu, Necip Yıldız, Muharrem Şahin, Şevket Arz ve adını sayamadığm saygın büyüklerimiz bu partinin halka açılan yüzüdür! Hiç kimse onlara laf edemez ve hiç bir partili buna izin vermez !