Trabzon li özel idaresine ait toprak analiz ve tahlil laboratuvarında toprak analizleri ücret alınmadan yapılıyor.

İl Genel Sekreteri İbrahim Kul, analizler için oluşturulan laboratuvarda teknik donanım konusunda hiçbir eksiklerinin olmadığını hatta Giresun ve Artvin arasında kalan bölgeye de hizmet ettiklerini belirtti.

Tahlillerden hiçbir ücret talep edilmediğini belirten Kul “Bunun için çiftçilik belgesi olması. Bizim için yeterlidir” dedi

İl genel meclisinin toplantısında konu ile ilgili olarak bilgi veren Kul, toprak tahlillerinin yararını da şöyle açıkladı

“Yaptığımız toprak tahlillerinde ne tür bir gübre kullanılması o gübrenin nasıl toprakla karışımının yapılacağı ve toprakta hangi ürünlerden daha çok verim alınacağına dair verileri çiftçilerimizin bilgisine sunuyoruz”

Kul, toprak numunesi alımına da dikkat edilmesi gerektiğin belirterek “Bize müracaat anında laboratuvardaki teknik arkadaşlarımız toprak numunesinin nasıl alınacağını da çiftçilerimizi anlatmaktadır ”dedi.

Kul çiftçi belgesi olmayanların kendilerine tarım il müdürlüğü vasıtası ile müracaatları halinde de tahlil yaptıklarını ifade etti.

Kul, il genel meclisinde verdiği bilgide özellikle bu yılın en önemli yatırımı olan Santa harabelerinin yolunun asfaltlanması ile ilgili çalışmaların aralıksız devam ettiğini vurguladı. Kul, “Bu Trabzon’da son yılların en prestijli projesi olacaktır” şeklinde konuştu.