Meydan parkında toplanan yürüyüş grubuna Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, parti teşkilatı ve vatandaşlar katıldı. Meydan parkında sloganlar eşliğinde yürüyüşe başlayan yüzlerce kişilik grup Uzun Sokak, Maraş Caddesi ve daha sonra Kunduracılar Caddesinde yürüyüşünü gerçekleştirdikten daha sonra tekrardan toplanma yeri olan meydan parkı Atatürk büstünün önüne geldiler.

Burada bir konuşma gerçekleştiren Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Tüm Trabzon olarak dünyaya haykırıyoruz ki; mazlumların yanındayız. Dini, dili, ırkı ne olursa olsun Trabzon'un halkı hep beraber en büyük protestomuzla buradayız. Bu yolda canımızı vermeye dahi hazır olduğumuz ifade etmek istiyoruz. Bütün dünyaya ilan ediyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun Müslüman olup da zulme uğrayan, Müslüman olmayıp da uğrayan tüm insanlığın yanında olduğumuzu buradan dünyaya sesleniyoruz. Bu zalimleri temel hak ve özgürlükleri uygulamaya davet ediyoruz" dedi.

Daha sonra konuşmasını gerçekleştiren AK Parti Trabzon Gençlik Kolları Başkanı Halim Yılmaz, şunları kaydetti: "Bu onurlu ve aziz millet; yeri geldi Firavun'a karşı Musa oldu, yeri geldi İbrahim (a.s) gibi Nemrut'un karşısında durdu.  Mazluma sahip çıktı. Bunu Somali'de, Mısır'da, Gazze'de, Filistin'de dünyanın her yerinde mazlumlara karşı gösterdi. Doğu Türkistan'da kardeşlerimiz katlediliyor. Onları katleden zihniyet gelsin bizi de katletsin. Mazlumu sevenler burada arkadaşlar. Yürüyüşümüze katıldığınız için teşekkür ederim, Allah razı olsun arkadaşlar"
Yürüyüş grubu dualar ettikten sonra olaysız bir şekilde dağıldı.