Özel olarak hazırlanan dekor ve geceye uygun seçilen kıyafetlerle Trabzon’da ilk kez düzenlenen sıra dışı konserde 32 kişilik dev bir ekip sahne aldı.

Sunuculuğunu Eyüp Köse’nin yaptığı konserde, Türk Halk Müziği Koro şefi Yavuz Nas önderliğinde muhteşem türküler seslendiren dernek elemanları performanslarıyla  övgü topladı. 

Bu tür sıra gecelerinde genelde erkeklerden gördüğümüz çiğköfte yapımını Trabzon’da ilk kez bir bayanın (Zeynep Akyüz) yapması da gecenin dikkat çeken başka bir unsuruydu. İki buçuk saat süren konserde Akyüz, spotların altında özel kaftanıyla birlikte çiğ köfte yoğururken, dernek elemanları da özel dekor önünde oturdukları yerden türkülerini seslendirdiler.

Malatya’dan Mardin’e, Adıyaman’dan Diyarbakır’a, Şanlıurfa’dan Elazığ’a, Gaziantep’ten  Erzurum’a, Muş’a kadar Doğu ve Güneydoğu’yu adım adım gezen korist ve solistler izleyenlere de büyük keyif verdi. Gecenin sonunda ise derneğin halkoyunları şefi Melek Kum’un kısa sürede yetiştirdiği bayanların oluşturduğu horon ekibi sahne aldı. Beş bayan folklorcü erkek kostümüyle erkek horonu oynarken kendilerine biri eğitimci, biri de genç olmak üzere üç erkek folklorcü daha eşlik etti.

Muhteşem türkülerle başlayan ve kıpır kıpır horon gösterisiyle son bulan konser sonunda geceyi tertipleyen koro şefi Yavuz Nas’a plaket ve çiçeğini veren dernek başkanı Ali Adanur oldukça yorucu bir sezonu geride bıraktıklarını belirterek “ Bu akşam burada bulunan tüm korist, solist, saz ekibi  ve yönetim kurulu arkadaşlarıma, koro şefime, halkoyunları şefime, bu gecenin hazırlanmasında vermiş oldukları katkılardan dolayı binlerce kez teşekkür ediyorum. İlk kez ilimizde bir bayan arkadaşımız böyle bir organizasyon içinde yer aldı ve neredeyse üç saate kadar çiğ köfte yoğurdu. Zeynep Akyüz arkadaşıma da teşekkür ediyorum. Ama en büyük teşekkürü buraya kadar gelip bu saate kadar bizleri yalnız bırakmayan, türkülerimize eşlik eden cefakar siz dostlarımıza gönderiyorum. Haftada bir çalışmayla yoğun iş temposundan fırsat buldukça bu programı hazırlamaya çalıştık. Umarım herkes keyif almıştır” Dedi.

Gecede ayrıca şef bağlama Kerime Çelik’e ve halkoyunları birim şefi  Melek Kum’a, KA-FEM Yönetim Kurulu Üyeleri Hatice Öksüz ve Esra Hasanbaşoğlu tarafından plaket ve çiçek takdim edildi. Ayrıca çiğköfteden izleyicilere de ikram edildi.