İki Köyde 4 Mezar Açıldı 

TRABZON’UN Vakfıkebir İlçesi’nde gerçek dedesinin kimliğinin tespit edilmesi için isim düzeltme davası açan 34 yaşındaki Kemal Sağlam, mahkeme kararıyla bir yılda 4 mezar açtırdı. Mezarlardan birinin yanlış açıldığı belirlenirken, diğer üç mezardaki cesetlerden alınan DNA örnekleri Adlı Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildi. Adli Tıp Kurumu’nun hazırlayacağı rapor doğrultusunda Kemal Sağlam, gerçek dedesinin kim olduğunu öğrenecek.
Dava 4 Yıldır Sürüyor

AVUKAT Selim Burak Özdemir aracılığıyla 2 Şubat 2010 tarihinde Vakfıkebir Asliye Hukuk Mahkemesi’ne başvuran Kemal Sağlam,  1979 yılında hayatını kaybeden babası Osman Sağlam’ı büyüten Mustafa ve Sakine Sağlam çiftinin babasını evlat edindiğini gerçek dedesi ve babaannesi olmadığını ileri sürdü. Kemal Sağlam, Mehmet Sağlam ve Afet İskender’in gerçek dedesi ve babaannesi olduğu yönündeki iddialarının araştırılmasını talep etti.   
ATK’dan Rapor Gelecek 

MAHKEME, Osman Sağlam, Mehmet Sağlam ve Afet İskender’in mezarının açılmasına ve kemik örneklerinin alınmasına karar verdi. 4 Aralık 2013 günü Sinanlı Köyü’nde Afet İskender’e, 9 Ocak 2014 güne ise Zeliha Mahallesi’nde Osman Sağlam ve Mehmet Sağlam’ın mezarları açılarak kemik örnekleri alındı.  Afet İskender’in mezarı yanlış açıldığı belirlenince,  önceki gün yeni bir mezar açıldı ve kemik örnekleri alınarak ATK’ya gönderildi.   
TRABZON'UN Vakfıkebir İlçesi'nde gerçek dedesinin kimliğinin tespit edilmesi için isim tashihi davası açan 34 yaşındaki Kemal Sağlam, mahkeme kararıyla bir yılda 4 mezar açtırdı. Mezarlardan birinin yanlış açıldığı belirlenirken, diğer üç mezardaki cesetlerden alınan DNA örnekleri Adlı Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderildi. Adli Tıp Kurumu'nun hazırlayacağı rapor doğrultusunda Kemal Sağlam, gerçek dedesinin kim olduğu ortaya çıkacak.
DAVA 4 YILDIR SÜRÜYOR 

Avukat Selim Burak Özdemir aracılığıyla 2 Şubat 2010 tarihinde Vakfıkebir Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvuran Kemal Sağlam, 1979 yılında hayatını kaybeden babası Osman Sağlam'ı büyüten Mustafa ve Sakine Sağlam çiftinin babasını evlat edindiğini gerçek dedesi ve babaannesi olmadığını ileri sürdü. Kemal Sağlam, Mehmet Sağlam ve Afet İskender'in gerçek dedesi ve babaannesi olduğu yönündeki iddialarının araştırılmasını talep etti.
YAŞADIKLARINI ANLATTI

Gerçek dedesini öğrenmek istediğini belirten Kemal Sağlam mahkemeye sunduğu dilekçesinde, "1950 yılında dedem Mehmet Sağlam, 1959 yılında da babaanem Afet İskender hayatını kaybedince, ortada kalan babam Osman Sağlam, Mustafa ve Sakine Sağlam çifti tarafından evlat edindi. Bende artık dedemin kim olduğunun DNA testi ile belirlenmesini istiyorum" dedi.
İKİ KÖYDE 4 MEZAR AÇILDI

Vakfıkebir Asliye Hukuk Mahkemesi, Osman Sağlam, Mehmet Sağlam ve Afet İskender'in mezarının açılmasına ve kemik örnekleri alınarak DNA testi yapılmasına karar verdi. 4 Aralık 2013 günü Sinanlı Köyü'nde Afet İskender'e ait olduğu ileri sürelen bir mezar açıldı. Mezardan çıkarılan kemiklerin bir erkeğe ait olduğu belirlendi. 9 Ocak 2014 güne ise Akçaabat'ın Çayırbağı Mahallesi'nde Osman Sağlam ve Mehmet Sağlam'ın mezarları açılarak kemik örnekleri alındı. Afet İskender'in mezarı yanlış açıldığı belirlenince, önceki gün bir yıl önce açılan mezarın yanında yer alan bir başka mezar açıldı ve kemik örnekleri alınarak ATK'ya gönderildi. 
KAN VERDİ KARARI BEKLİYOR 

DNA testi için kan veren Kemal Sağlam, şimdi ATK'nın vereceği kararı merakla bekliyor. Adli Tıp Kurumu, Kemal, Osman ve Mehmet Sağlam ve Afet İskender'in doku örneklerinin uyup uymadığına karar verecek.

GÜNEBAKIŞ