Trabzon'un Köprübaşı ilçesi Kulle mevkiinde ikamet eden Emine Sancak sabah saatlerinde kedisinin huysuzlanması ve sağa sola zıplaması üzerine evde kocaman bir yılanın kedisiyle kavga ettiğini fark etti.

Yılanın korkarak sağa sola kaçınan kediye hamle yaparak saldırması üzerine evde bulunan orakla yılanı öldüren Emine Sancak yaptığı açıklamada "daha önce bunun 2 katı büyüğünü de evde görmüş ama yakalayamamıştım. Artık evde kalmaya korkuyorum" dedi.

Konuyla alakalı açıklama yapan yılan uzmanları "Yılanlar dolaşma mevsimleri boyunca, teorik olarak toprak ve su olan her yerde yılan görülebilir. Ancak, kendisine karşı doğrudan bir saldırıda bulunmadığınız sürece bir yılan size saldırmak yerine kaçmayı tercih edecektir ve size de bir zarar vermeyecektir. Aslında yılanlar, bahçenizdeki bitkilere zarar veren çoğu canlının doğal düşmanı olmaları nedeniyle, bahçeniz için yararlıdırlar. Ancak söz konusu kişisel korku ya da hoşlaşmamaysa, eve girebilecekleri alanlara fiziksel engeller yerleştirmeniz, alınabilecek en uygun yöntem. Bu canlılar belirli kimyasalların kokularını sevmedikleri için, özellikle keskin kokulu temizlik maddelerinin kullanıldığı ortamlardan nispeten uzak durmayı seçeceklerdir. Kedi, köpek gibi evcil hayvanlar da, son derece başarılı yılan avcılarıdır." şeklinde konuştular.