Turkcell Global Bilgi Trabzon Lokasyon Müdürü Tahir Bayraksoy ile İnsan Kaynakları Yöneticisi Ayten İshak, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu’nu ziyaret ederek Arsin Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan Çağrı Merkezi ve burada istihdam edilmesi planlanan personelle ilgili görüştüler.
Çağrı Merkezi’nin Trabzon’da kurulması için çalışmalar yürüttüklerini dile getiren Başkan Hacısalihoğlu, istihdam çalışmalarını yürüten çağrı merkezinin aradığı niteliklerdeki elemanların özellikle diksiyonu düzgün, eğitimli gençler olduğunu, bunun yanı sıra engellilere de kontenjan ayrıldığını belirterek gerekli nitelikleri taşıyanların bu iş fırsatını değerlendirmelerini istedi.

Turkcell Global Bilgi Trabzon Lokasyon Müdürü Tahir Bayraksoy, TTSO’nun girişimleriyle 1,5 yıl önce başlatılan çalışmalar sonucunda çağrı merkezinin Trabzon’a kazandırıldığını hatırlatarak “Hayata geçirdiğimiz bu yatırımda TTSO’nun büyük katkısı oldu. Kendilerine müteşekkiriz” dedi.

Çağrı merkezinin Trabzon il bazında önemli sayıda bir istihdam imkanı sağlayacağını ifade eden Bayraksoy, “Halen Arsin OSB’de alt yapısı oluşturulan çağrı merkezimize personel alımlarını başlattık. Odamızın da önerileriyle çalışan ekibimizi oluşturmayı arzu ediyoruz. İşe alacağımız personelin yüzde 25 gibi bir oranını yönetici olarak yetiştirme hedefimiz var. 150 personelle çalışmaya başlayacak merkezde personel sayısını periyodik olarak artırmayı düşünüyoruz. Bu sayı zamanla 900’ü bulabilir” diye konuştu.

İşe alınacak personelde aranan niteliklerle ilgili bilgi veren İnsan Kaynakları Yöneticisi Ayten İshak, “Personelde aradığımız ilk şart, diksiyonunun düzgün olması. Bunun yanında lisans ve ön lisans mezunlarına öncelik veriyoruz ama kendini yetiştirmiş lise mezunlarının da istihdam imkanı var. Bunun yanında engelli kontenjanımız da var, merkezde şartları taşıyan belli sayıda engelli vatandaşımızı da istihdam etmeyi planlıyoruz” şeklinde konuştu.

Ayten İshak, iş başvurularının mail veya TTSO’ya elden CV bırakmak suretiyle yapılabileceğini sözlerine ekledi.