TSGİAD’ın geliştirdiği Eğitim Vadisi ve Er Eğitim Birliği projesinin detaylarını ve Trabzon’a neler kazandıracağını anlattı. Sorularımızı cevaplayan Aksoy: “Hayata geçirelecek olan iki projeninde Büyükşehir statüsü kazanan Trabzon’un ekonomisini de canlandıracağını” söyledi.

HABER MERKEZİ: Emre Bey, TSGİAD olarak Trabzon’a sürekli yeni projeler getirmek peşindesiniz. Son olarak Eğitim Vadisi Projeniz var. Bu projeden bize biraz bahseder misiniz?

Emre AKSOY: Biz TSGİAD olarak tüm çalışmalarımızı Trabzon’un daha ileriye gidebilmesi için yapıyoruz. Bütün plan ve projelerimiz bunun üzerine. Bu plan ve projelerimizden bir tanesi de Eğitim Vadisi Projesi. Artık Trabzon Eğitim Vadisi projesine kavuşuyor. Eğitim Vadisi projesi TSGİAD olarak Trabzon Belediyesi ve Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile iş birliği içinde yürütülüyor. Trabzon Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile beraber çalışmalar yaparak bu projeyi Trabzon’a kazandırmayı hedefliyoruz.

HABER MERKEZİ: Bu proje Trabzon’a ve Trabzon’da eğitim-öğretim gören öğrencilere neler kazandıracak?

Emre AKSOY: Trabzon merkezdeki okullar Trabzon trafiğine zarar vermekte aynı zamanda şehrin içinde eğitim gören öğrenciler trafikteki sesten, merkezdeki gürültü ve hava kirliliğinden dolayı rahatsız olmakta. Biz TSGİAD olarak geliştirdiğimiz bu proje ile eğitimleri çok düzenli olmayan öğrencilerin daha sessiz daha doğayla iç içe ve daha rahat eğitim alabilecekleri Trabzon’a 6 km uzaklıkta ki 100 dönümlük bir arazinin içine Eğitim Vadisi inşa edeceğiz. İçinde tüm sosyal tesislerin, spor komplekslerinin olduğu Eğitim Vadisi, gençlerin eğitim almasında ve daha düzgün, daha bilgili, daha duyarlı, topluma daha yararlı insanlar olabilmeleri için düşünülen bir proje. İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve Trabzon Belediyesi bu konuda ki ortak çalışmalarına hızlı bir şekilde yürütmeye devam ediyor.

Merkez Trafiğini Rahatlatacak

HABER MERKEZİ: Projenin başka ne getirileri olacak?

Emre AKSOY: Düşünülen proje Trabzon merkez trafiğini %30 rahatlatacak aynı zamanda öğrencilerin can güvenliğini maksimum seviyeye çıkartacak. Veliler öğrencilerinin okula gidip gitmediklerini düşünmeyecek. Öğrenciler servislerle beraber kampus diye adlandırdığımız tüm sosyal donatı alanlarının olduğu yere kapıdan girip bir daha okul çıkışına kadar dışına izinsiz çıkamayacakları şekilde eğitim görmeleri sağlanacak. Bu ilk etapta ortaöğretimler için başlayacak. 10 bin öğrenci kapasiteli bir kampus hazırlığı tüm hızıyla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar’a da yakında sunulacak olan proje, Trabzon’un büyük şehir olmasıyla beraber eğitimde de büyük şehre yanaşır bir şekilde ilerlemesini ön gösterecektir.

 

 

 

Askeri Üst Trabzon’un ekonomisini canlandırır

HABER MERKEZİ: Daha önce ortaya koyduğunu Er Eğitim Vadisi projesi var. Bu projede ki son gelişmelerden de bahseder misiniz?

Emre AKSOY: TSGİAD’ın 2010 ve 2011 yıllarında gerçekleştirdiği Er Eğitim Vadisi projesi çalışmaları da tüm hızıyla devam ediyor. Bu proje olumlu sonuçlandırıldıktan sonra askeriyede proje üstünde çalışmalarını tamamladıktan sonra 2 sene içinde Er Eğitim Vadisi’ni de Trabzon’a kazandırmış olacağız.

HABER MERKEZİ: Askeri Üst yani Er Eğitim Vadisi projesinin Trabzon’a ne gibi katkıları olur?

Emre AKSOY: Öncelikli olarak Er Eğitim Vadisi projesi Trabzon’un stratejik değerini bir o kadar daha arttırır. Bu Trabzon’a diğer illerden en az 15 bin askerin gelmesi demek. Bu askerlerin Trabzon’a aylık getirisi 20-25 milyon civarında olur. Nasıl ki üniversitesiz bir Trabzon düşünülemiyorsa ve KTÜ Trabzon’un ekonomisini canlandırarak ayakta tutuyorsa, askeriyede en az üniversite kadar Trabzon’a maddi ve manevi getiri sağlayacak. Bunun yanında Eğitim Vadisi’nin Trabzon’a yetiştirecek olduğu gençlere çok daha büyük bir eğitim sevgisi aşılayacak. Gelecekte çok daha bilgili ve donanıma sahip olacak olan öğrenciler daha kafaları rahat bir şekilde eğitimlerini sürdürerek Trabzon’un daha ileriye taşınmasını sağlayacak. Böylelikle Trabzon’umuzun kültür seviyesini ayakta tutmuş olacağız.