Engelli Dostu İşyeri uygulamasında ilk adım atıldı. Engellilerin sosyal hayata daha fazla katılması için gerçekleştirilen proje Zigana Yörük Çadırı’ndan başladı. Düzenlenen programa Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İşkur Trabzon Şube Müdürü Mustafa Sezgiz, Anadolu Tüm Engelliler Derneği Başkanı Hacı Kaya, dernek başkanları ve çok sayıda dernek üyesi katıldı. Programda konuşma yapan Anadolu Tüm Engelliler Derneği Başkanı Hacı Kaya şu açıklamalarda bulundu: “Engelli derneklerine bir nebze olsun katkı sağlamak amacıyla ve onların sosyal yaşam alanlarını daha da artırmak amacıyla bir uygulama başlattık. Engelli dostu işyeri uygulamasıyla, ekonomik anlamdaki özgürlükleri dar olan engelli vatandaşlarımıza bu işyerlerinde indirim yaptırıyoruz. Bu projenin ilk adımını da Zigana Yörük çadırından atmış olduk. Buradan da Trabzon’a bir açılım olur. İşletme sahibi Turan Pervanlar’a göstermiş olduğu ilgiden dolayı çok teşekkür ederiz. Pervanlar her platformda maddi ve manevi olarak destek verdi.”

BAŞKAN GENÇ: “SÖZLERİMİZİ TUTACAĞIZ”

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç verdiği sözleri hatırlatarak, “Seçimden önce size bir sözüm vardı. Ben seçildikten sonra da sizle beraber olacağımı ve ne gerekirse yapacağımızın sözünü vermiştik. Bunların gereği olarak seçimden sonra birkaç kez bir araya geldik. Siz çok değerli kardeşlerimizin dernekleri vasıtasıyla engeli kardeşlerimize ulaşıp ihtiyaçlarını karşılıyoruz.

Trabzon’da 16 tane engelli derneğimiz ve 600 civarında da üyeleri var. Derneklerimiz vasıtasıyla sizlerle bir araya gelebiliyoruz. Ancak derneklere üye olmayan çok sayıda kardeşimiz var. Benim amacım şu; en azından Ortahisar Belediye Başkanı olarak 85 mahallemizde siz dernek başkanlarımız aracılığıyla ve muhtarlarımız aracılığıyla, bizim belediyemizin sosyal işler müdürlüğü bünyesinde bu sayıyı bir bulmamız lazım. Hacı bey söyledi yüzde 10 civarında engellimiz var. Bu kardeşlerimize bizim ulaşmamız lazım. Bir çalışma başlatıyoruz inşallah tüm engelli kardeşlerimize ulaşıp onları toplumsal hayata katacağız. Benim engelli kardeşlerime bir sözüm daha vardı. Fiziksel bir mekan ihtiyacınız olduğunu tespit ettik. Derneklerinizi ziyaret ettiğimizde o yerlerin size yeterli olmadığını tespit ettik. İnşallah önümüzdeki günlerde Ortahisar Belediyesi olarak sizlerin daha iyi mekanlara ulaştıracağız. Bugün ilk adımını attığımız proje kapsamında işletme sahibi Turan Pervanlar’a çok teşekkür ediyorum. Kendisini yakınen tanıyorum ve kişiliğini biliyorum. Turan Pervanlar gibi isimleri Trabzon’da artırmalıyız. Çünkü belediye her zaman tek başına yetmiyor. Bu tür projelerde iş adamlarımızın desteğine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

ONLAR İÇİN NE GEREKİYORSA ONU YAPACAĞIZ

Zigana Yörük Çadırı Sahibi Turan Pervanlar da şu ifadeleri kullandı: “Engelli Derneklerinin bu uygulamasını duyunca çok sevindim. Ben ve işletmem her zaman engelli vatandaşlarımıza destek olmuştur. Engelli dostu işyeri projesine de destek vermek istedim. Bu projenin ilk adımı da işletmemizden atılması bizleri sevindirmiştir. Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli kardeşlerimiz için neler gerekiyorsa onları yapacağız.”