SAVCI, HAPSİNİ İSTEMİŞTİ
CUMHURBAŞKANI Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle yargılanan Y.G. (40) adlı restoran işletmecisi,  önce 7 bin 80 TL adli para cezasına çarptırıldı, ardından da bu cezası 5 yıl süreyle ertelendi. Y.G. yargılandığı mahkemede, bayrak asmak isteyenlere izin vermediği için eşinin yanında hakarete uğradığı için kendisini kaybettiğini söyledi.

ERDOĞAN’A HAKARET ETTİ
ERDOĞDU Mahallesi Soğuksu Caddesi'nde 8 Mart 2014 tarihinde AK Parti’nin bayrak ve flamalarıyla süsleme yapan Adem Soylu, Kenan Özcan ve Emre Korkmaz adlı üç kişi ile aynı sokakta esnaf olduğu belirlenen Y.G. arasında tartışma çıktı. Bayrakları sokağa astırmak istemeyen Y.G., dönemin Başbakanı Erdoğan’a yönelik hakarette bulunduğu gerekçesiyle hakkında dava açıldı. 

MAHKEME CEZAYI ERTELEDİ
CUMHURBAŞKANI Erdoğan’ın mağdur olarak görüldüğü davada, sanık olarak hakim karşısına çıkan Y.G. önce 365 gün hapis karşılığı adli para cezası ile cezalandırıldı. Sanığın iyi hali nedeniyle cezayı 354 güne indiren mahkeme, Y.G.’yi günlüğü 20 TL’den 7 bin 80 TL para cezasına çarptırdı. Mahkeme, Y.G.’nin sabıkasız oluşu ve duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezasını 5 yıl erteledi.
CUMHURBAŞKANI Erdoğan’a hakaret ettiği iddiasıyla 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Y.G. (40) önce 7 bin 80 TL para cezasına çarptırıldı, ardından da bu ceza 5 yıl süreyle ertelendi.

SAVCI, HAPİS TALEP ETTİ
Trabzon’un Erdoğdu Mahallesi Soğuksu Caddesi'nde 8 Mart 2014 tarihinde AK Parti’nin bayrak ve flamalarıyla süsleme yapan Adem Soylu, Kenan Özcan ve Emre Korkmaz adlı üç kişi ile aynı sokakta esnaf olduğu belirlenen Y.G. arasında tartışma çıktı. Bayrakları sokağa astırmak istemeyen Y.G., dönemin Başbakanı Erdoğan’a yönelik hakarette bulunduğu gerekçesiyle hakkında 3 ay 15 günden 2 yıl 4 aya kadar hapis istemiyle dava açıldı.

BAŞINDAN GEÇENLERİ ANLATTI
Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Y.G. dükkanının önüne bayrak asmak isteyenlere izin vermediğini belirterek, “Bayrak asmak isteyen kişiler bayrakları Başbakan Erdoğan’ın emri ile astıklarını söyledi. Bende izin kağıdını göstermesini istedi. İçlerinden biri bana cinsel organını gösterdi. Eşim yanımda olduğu için panik atak geçirdim ve herkese küfür ettim” dediği öğrenildi.

ÖNCE PARA CEZASI VERDİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mağdur olarak görüldüğü davada, sanık olarak yargılanan Y.G., mahkeme başkanı tarafından önce 365 gün karşılığı adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Hakım Bayram Temiz sanığın mahkemede iyi hali nedeniyle cezasını 354 gün adli para cezasına indirdi. Böylece hakaret suçundan yargılanan Y.G. günlüğü 20 TL’den 7 bin 80 TL para cezasına çarptırıldı.

CEZASI 5 YIL ERTELENDİ
Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Bayram Temiz, sanığın sabıkasız oluşu, duruşmadaki iyi hale nedeniyle verilen cezanın 5 yıl süreyle ertelenmesine karar verdi. Hakim Temiz, sanık Y.G.’nin bu süre zarfında suç işlemesi halinde cezasının uygulanmasına hükmetti.  

Günebakış