61SAAT ÖZEL HABER-Trabzon Emniyeti Trabzon’daki umut tacirlerini arıyor.  Yaklaşık 10 gün önce Bolu’da Seyyar satıcı Emriye A. isimli kadın, İ.G (28) ve E.Ö. (60) isimli iki vatandaşa Gürcistan ile bağlantıları olduğunu, 6’şar bin TL komisyon vermeleri halinde onlara uygun eş götürebileceğini söyledi.

Bu teklifi kabul eden İ.G (28) ve E.Ö. (60)  Melek ile Emine takma adlı kadınlar Gürcistan’dan gelince 6’şar bin TL’yi komisyoncu Emriye A’ya verdi.  

Bolu’ya gelen iki gürcistan uyruklu kadın ile 1 hafta zaman geçiren İ.G (28) ve E.Ö. (60) nikah işlemlerini başlatmak isteyince Gürcistan Uyruklu kadınlar işlemlerin yapılması için Gürcistan’a gidilmesi gerektiğini belirtip, evlenme vaadinde bulundukları erkeklerle Trabzon’a geldiler.  

İsterseniz hikayenin bundan sonrasını mağdur İ.G  ve E.Ö.’den dinleyelim.

‘Trabzon terminaline geldik. Burada da çete üyesi olduğunu tahmin ettiğimiz kişi bize ‘Gürcistan’a geçebilmeniz için pasaportunuz olması lazım’ dediler.   Hatta başka bir kişi daha vardı. Ona pasaport almak için Ankara’ya gönderdiler. O gitti şu anda Ankara yolunda.  

Bizde Meydana geldik. Araştırdık, sorduk. Pasaportsuz kimlikle geçişin mümkün olduğunu söylediler. Fakat Gürcü kadınlar direttiler. Kimlikle geçilmez dediler. O esnada Trabzon Meydan Parkı Atatürk alanına gelmiştik. Yemek yedik. Kadınlar ‘Ne olacak şimdi evlenemeyeceğiz mi? dediler. Biz de gerekirse kapıda yatar Gürcistan’a geçeriz dedik. O esnadada tuvalete gitmek istediler ve ortadan kayboldular. Kadınlara toplam 10 bin TL’ye yakın takı takmıştık. Paralarıda, takıları da alıp gittiler.  

Olay 19.00 sıralarında yaşandı. Hemen polise gidip fotoğraflarını verdik. Fazla uzaklaşmış olamazlar. Trabzon Emniyeti’nin kısa sürede bu dolandırıcıları yakalacağını tahmin ediyoruz” ifadelerini kullandılar. Trabzon Emniyet Müdürlüğü sınır kapılarına ve otobüs firmalarına konuyla ilgili talimatlar verdi ve dolandırıcılar şehrin her yerinde aranmaya başlandı.

KAYNAK:61SAAT.COM