Günebakış Gazetesinin haberine göre : TRABZON Fatih Çocuk Yuvası'nda kalmakta olan 14 yaşındaki D.E.'nin okuldan kaçarak evine gittiği arkadaşı A.K. tarafından cinsel tacize uğradığı ortaya çıktı. Trabzon'da yaşanan skandal olay, çocuk yuvasında kalan iki kız öğrencinin lezbiyen ilişkileri yönetime anlatması sonucu gün yüzüne çıktı.

İKİ ÇOCUK YARDIM İSTEDİ
Devlet koruması altında olan 14 yaşındaki K.R. ve 13 yaşındaki S.B. çocuk yuvası yönetimine başvurarak, 14 yaşındaki D.E. adlı kız tarafından tuvalette ve boynada taciz edildiklerini ve lezbiyen ilişkiye zorlandıklarını ileri sürerek yardım istedi. Yapılan araştırma sonucunda, D.E. adlı kızın yuvada birçok kız çocuğunu taciz ettiği, lezbiyen ilişki içerisine girdiği ve bir yıl öncede 16 yaşındaki A.K. tarafından tecavüze uğradığı tespit edildi.

SUÇ DUYURUSU YAPILDI
Trabzon Sosyal Hizmetle ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından yapılan suç duyurusu üzerine, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. Yaşananları ihbar eden R.K. ve S.B., tacize uğradıklarını ileri sürerek, tüm çocukların uyuduğu sırada D.E. bazı çocukları tuvalete ve banyona götürerek taciz ettiğini söylediler. İfadesi alınan D.E. ise sadece K.R. ile yakınlaştığını diğer kızlarla arasında hiçbir şey olmadığını belirtti.

TECAVÜZÜ ANLATTI
Alınan ifadeler sırasında bir yıl önce tecavüz uğradığını itiraf eden D.E.,bakım elemanlarının kendisini okula bıraktıktan sonra, okuldan kaçarak kendi isteği ile A.K. adlı erkek arkadaşının evine gittiğini fakat A.K.'nın kendisine zorla tecavüz ettiğini ileri sürdü. İfadesi alınan A.K. ise hakkındaki iddiaları reddederek, "Aramızda cinsel ilişki yaşanmadı. Sadece öpüştük. Daha sonra da evden ayrıldık" dediği öğrenildi.

ERZURUM'A GÖNDERİLDİ
 Skandalın ortaya çıkmasının ardından devlet çareyi D.E.'yi Erzurum'a göndermekte buldu. Soruşturmayı tamamlayan Savcı Yusuf Kenan Öztemel ise yaşı küçük olan A.K.'nın nitelikli cinsel istismar ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma suçlarından 16 yıla kadar hapsini talep ederek dosyayı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. Bu arada kızlardan D.E.’ye konjenital adrenal hiperpilazı (tüylenme), K.R.’ye ise yüzde 50 oranında hipotroidi (büyüme ve gelişme geriliği) tanısı konduğu öğrenildi.