TRABZON (AA) - Trabzon'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 25 kişiden 6'sının yakalandığı bildirildi.

Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, FETÖ/PDY'nin Trabzon il yapılanmasına yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bir süredir soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

Örgütün Trabzon il yapılanması içinde bulundukları, örgüte yeni elemanlar kazandırma, terör örgütüne finansman sağlama ve örgüt adına para toplayarak bu örgüte aktarma konusunda eylemleri olduğu değerlendirilen şüphelilere yönelik olarak İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün talebi üzerine inceleme ve soruşturma yürütüldüğü vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Soruşturma sonucunda 29 Nisan 2016 günü saat 06.00 itibarıyla toplam 25 kişi hakkında gözaltına alma ve bu şüphelilerin belirlenen adreslerinde arama, el koyma kararı verilmiş olup karar gereğince şu ana kadar toplam 6 şüpheli yakalandı. Kolluk tarafından yapılan değerlendirmede hakkında gözaltına alınmasına karar verilen şüphelilerden 9'unun yurt dışında bulunduğu belirlendi. Trabzon'da bulunduğu değerlendirilen 10 şüpheliden 1'i Trabzon'da, 1'i Ordu'da,1'i de Samsun'da yakalanarak gözaltına alındı."

Açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

"Başka illerde olup hakkında gözaltına alınma kararı verilen şüphelilerden 1'i Artvin'de,1'i İstanbul'da ve 1'i de Bingöl'de yakalanarak gözaltına alınmıştır. Başka illerde olup gözaltına alınmaları yönünde talimat verilen 3 şüphelinin ise belirlenen adreslerinde bulunamadıkları tespit edilmiş olup arama çalışmaları devam etmektedir. Trabzon'da gözaltı talimatı verilen 10 şüpheliden 3'ü yakalanmış olup 7 şüphelinin aranmasına devam edilmektedir. Bu kapsamda gözaltına alınması talimatı verilen 25 şüpheliden 6'sı yakalanmış olup, 19 şüpheli hakkında gereğine tevessül edilecektir."

Açıklamada, şüpheliler hakkında FETÖ/PDY terör örgütü üyesi olmak ve bu örgüte finansman sağlamak iddiaları ile soruşturmanın devam ettiği ve soruşturma sırasında ortaya çıkabilecek suç ve şüphelilerin de değerlendirildiği belirtildi.