Film sahnelerini aratmayan operasyonlarda 1583 extacy tablet, 721 gr eroin ve 200 gr esrar ele geçirildi. Operasyonda büyük bir ilaç şirketinin şube müdürü de dahil 25 kişi gözaltına alındı.

Narkotik Polisi sokak torbacılarına yönelik 4 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Film sahnelerini aratmayan operasyonda bin 583 extasy tablet, 721 gram eroin ve 200 gram esrar ele geçirildi. Operasyonlarda aralarında büyük bir ilaç şirketinin şube müdürünün de bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan sokak torbacılarının yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan 1 yılık çalışma sonucunda İstanbul’da Bağcılar, Güngören, Esenler, Küçükçekmece ile Trabzon, Antalya, Tekirdağ olmak üzere 4 ilde operasyon düzenledi. Tespit edilen adreslerde operasyon anları polis kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken aramalarda narkotik köpeği Lady de eşlik etti. Operasyonda eroin bağımlıların tedavisinde kullanılan ve kırmızı reçete ile alınan ancak çok kullanılması halinde eroin gibi bağımlılık yapan suboxone etiketli 18 hap, daralı ağırlığı 721 gram eroin, 1 silah, 17 MKE yapımı fişek, 200 gram esrar, bin 583 extasy tablet ele geçirildiği belirtildi. Ayrıca uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen bin 390 TL, 810 Euro, 1965 tarihli ABD doları, sahte olduğu değerlendirilen 1 kimlik ile 300 TL sahte para, 3 hassas terazi, 2 uyuşturucu kullanma düzeneği, 9 şeffaf uyuşturucu poşeti ele geçirildiği ifade edildi.

Olayla büyük bir ilaç şirketinin İstanbul’daki şube müdürü E.K.'nın da bulunduğu 25 kişi gözaltına alındı. Bir yıllık çalışma kapsamında tespit edilen ve polisin hedefinde olan 30 şahsa yönelik düzenlenen operasyonlarda daha önce E.S., A.M.Y. ve M.H. adlı 3 kişinin gözaltına alındığı ve delillendirme adliyeye sevk edilen şahısların tutuklanarak cezaevine gönderildiği, diğer 23 kişinin de dün adli mercilere sevk edildiği belirtildi. Şebekenin bir numaralı liderinin N.A. ve ikinci liderinin büyük bir ilaç şirketinin İstanbul’daki şube müdürü olan E.K. isimli kişi olduğu öğrenildi.