Ataköy ve Yavuzselim Hastaneleri Kapatılmayacak

TRABZON’DA bulunan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, kapatılması planlanan Kemik Hastalıkları Hastanesi ve Çaykara Ataköy Ruh ve Sinir Hastanesi’yle ilgili günebakış’ın sorusunu yanıtladı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, “Asla daha iyisini yapmadan mevcutların üzerinden bir tasarruf kullanmayız” dedi.

Fatih Devlet Hastanesi Arazisi Yetersiz Kaldı

BAKAN Müezzinoğlu, Şehir Hastanesi Projesi için Fatih Devlet Hastanesi’nin arsasının yeterli olmadığını belirterek, “Bu alanı metrekare olarak yeterli görmüyoruz. Daha geniş bir alan bulabilirsek orayı çalışacağız. 1-1.5 ay içerisinde şekillendireceğiz. Bulamazsak Fatih Devlet Hastanesi üzerinden şekillendireceğiz” dedi.  

TRABZON’DA bulunan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, kapatılması planlanan Kemik Hastalıkları Hastanesi ve Çaykara Ataköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’yle ilgili ‘kapatılmayacak’ mesajı verdi. Konuyla ilgili günebakış’ın sorusunu yanıtlayan Bakan Müezzinoğlu, “Asla daha iyisini yapmadan mevcutların üzerinden bir tasarruf kullanmayız” dedi. Bakan Müezzinoğlu, Şehir Hastanesi Projesi için Fatih Devlet Hastanesi’nin arsasının yeterli olmadığını ve yeni yer aradıklarını da sözlerine ekledi.

Bakan Müezzinoğlu, Zorlu Otel'de basına kapalı gerçekleştirilen İl Sağlık Hizmetleri İzleme ve Değerlendirme Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toplantıda, Trabzon’un sağlık sorunlarını ve geleceği dair planlamaları ele aldıklarını anlatan Müezzinoğlu, "Buradaki paydaşlarımız ile bizim saha gözlemcilerimizin ilçe ilçe, hastane hastane ve Aile Sağlığı Merkezleri de dahil 10 gün süresince yaptığı çalışmaları da değerlendirdiğimiz bir toplantı yaptık. Gerçekten aksayan yönlerimizin tespiti, hızla telafi etmemiz gereken alanların görülmesi, tedbirlerin alınması ve geleceğe ait sağlık planlamasını değerlendirdik" dedi.

ŞEHİR HASTANESİ İÇİN FATİH’İN ARSASI YETERLİ DEĞİL

Önümüzde bir ay içerisinde karar verilmesi gereken önemli bir konunun olduğunu dile getiren Müezzinoğlu, şunları söyledi: "Fatih Devlet Hastanesi’nin üzerine Trabzon’un sağlık geleceğini planlarken arzu ettiğimiz alanı metrekare olarak yeterli görmüyoruz. Daha geniş bir alan bulabilirsek onun üzerinde çalışma yapacağız. Daha geniş bir alanı önümüzdeki 1-1,5 ay içerisinde bulabilirsek projelerimizi onun üzerinde şekillendireceğiz. Temin edemezsek Fatih Devlet Hastanesi'nin üzerinden şekillendireceğiz."

DAHA İYİSİNİ YAPMADAN TASARRUFA GİTMEYİZ

Müezzinoğlu, günebakış Gazetesi’nin ildeki bazı hastanelerin kapatılacağına dair iddiaları içeren sorusu üzerine ise şunları söyledi: "Daha iyisini yapmadığımız, daha geliştirilebilir ve sürdürülebilirini yapmadığımız bir bakış açımız asla olmaz. Dolayısıyla biz vatandaşımıza daha iyi hizmet sunabilmek, daha gelişmiş hizmet sunabilmek, ileri teknolojileri en iyi şekilde ve koordineli sunabileceğimiz bir sistemin peşindeyiz. Dolayısıyla asla daha iyisini yapmadan mevcutların üzerinden bir tasarruf kullanmayız.