61SAAT HABER SERVİSİ-Yol-İş Sendikası Trabzon 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Balaban, Trabzon’da son günlerde İl Özel İdaresinin kapanması sonrası Büyükşehir Belediyesine giden ve buradan da havuza atılarak başka kurumlara gönderilmek istenen işçilerin durumu ile ilgili konuştu.
Bilgi kirliliğini önlemek için Yol-İş Sendikası Trabzon 2 Nolu Şubenin lokalinde işçilerle toplantı yapan Balaban, burada herkesin yüreğine su serpti. Yol-İş’e bağlı işçilerin hangi kuruma giderse gitsin Türkiye Yol-İş Sendikası çatısı altında kalacağını ve Trabzon’dan başka bir ile gitmeyeceğinin altını çizen Balaban,

BELEDİYE BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞTÜK

“Yaklaşık 2 yıldır Trabzon’da Büyükşehir belediyesi ile ilgili bir süreç var. 30 Mart yerel seçimlerin ardından Büyükşehir Belediyesi kapsamına girdik. İl Özel İdaresi kapanıp lağvedilerek bizler Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesine gittik.
Bu süreçte sayın iki başkanla ve o dönem aday olan başkan adayları ile toplantı yaptık. Arkadaşlarımızla bire bir konuşsunlar diye. Gelen başkan adaylarına taleplerine bildirdiler. Muhalefet iktidar olsun, “hiç birinizin burnu kanamayacak biz bu süreci iyi takip edeceğiz” dediler.

VERİLEN SÖZLER YERİNE GETİRİLMEDİ

Gelinen noktada o verilen sözlerin çok yerine gelmediğini gördük. Belediyelere 396 arkadaşımız işçi kadrosu olarak gitti. Memur arkadaşlarımız bunların üzerinde. 396 arkadaşımızdan bize verilen bilgilerde 369 -370 tanesinin il özel idareden gelen personelin havuza atıldığını yani başka kurumlara gönderilmesi için yönlendirildi Ankara’ya gönderildi” dedi.
Gelinen noktada orta oluşan bilgi kirliliğini önlemek için bu toplantıyı yaptıklarını ifade eden Balaban, “Ancak şuan geldiğimiz noktada ortada çok büyük bir bilgi kirliliği var. Biz yaklaşık 6 aydır bu süreci sıcak takip ediyoruz. Genel Merkezimiz de bu işin başında.” Dedi.



BU YOL İŞ SENDİKASININ BAŞARISIDIR

Balaban, şu şekilde devam etti:
“Hangi kuruma giderse gitsin bizim iş kolumuz bizim sendikamızda kalacaklar. Trabzon’un dışında hiçbir yere gönderilmeyecek. Bunu herkes kendine mal ediyor ama bu Trabzon’da kalma meselesi tamamen Yol-İş sendikasının başarısıdır. Başta genel merkez olmak üzere. Trabzon dışına hiçbir personel gönderilmeyecek.
İşçilerimiz, Yol-İş olarak bundan sonra hangi kuruma giderse gitsin Türkiye Yol-İş sendikası çatısı altında kalacak. Biz bu işi yakından takip ediyoruz. Bundan 1 ay önce Devlet Personel Bakanlığı Başkanı Mehmet Kunduzoğlu ile görüştük. Orada ki görüşmede bunun alt yapısını yaptık.



LİSTELER İÇİŞLERİ BAKANLIĞINA GÖNDERİLDİ

Listeler 18 itibari ile Valilik tarafından iç işleri bakanlığına gönderildi. Bundan sonra da Devlet Personel Başkanlığına gönderilecek. Bu arkadaşların hizmetlerine göre kurumlar arasında paylaşımda yapılacak.

BU SÜRECİ TAKİP EDECEĞİZ

Biz de bu süreci takip edeceğiz. Aynı iş kolunda kalacaklar, bize yakın kurumlara dağıtılacaklar ve Trabzon dışına her hangi bir işçimizi göndermeyeceğiz. Trabzon’da şua da çok büyük bir sıkıntımız kalmadı. Türkiye Yol-İş sendikasının burada çok büyük çalışması yapıldı. Şuna da Türkiye’de sadece Urfa’da dağıtım yapıldı ve orada da arkadaşlarımız memnun”