61SAAT HABER SERVİSİ

HDP’nin dün yaptığı basın açıklaması ile Trabzon’da resmen faaliyete geçmelerinin duyurmasının ardından Trabzon’da vatandaşlar tepki gösterdi.

Kendilerini HDP İl Eş Başkanları olarak tanıtan Hazar Dilaver ve Pelin Şirin, Trabzon’da faaliyetlere başladıklarını ve Trabzon’da vatandaşlara HDP’yi anlatacaklarını duyurdu.

MEYDAN PARKINDA HDP TEPKİSİ


Bu açıklamaların ardından Trabzon’da vatandaşlar sosyal medya üzerinden haberleşerek Meydan Parkı’nda toplandı.  HDP ve PKK’ya yönelik nefret tezahüratlarında bulunan vatandaşlar, Meydan Parkı’nda bulunan Atatürk Büstü’ne çıkarak büyük Türk bayrağını açtı.

Şehitleri anan Trabzonlu yaklaşık 1000'e yakın vatandaş adında basın mensuplarına açıklama metni dağtıldı. 

APO DENEN BEBEK KATİLİNİN DEVŞİRMELERİ

Basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Trabzon ilini siz bilmiyor ya da bilerek burada kaos çıkarabilmek için provoke etmek için kente geliyorsunuz. Cumhuriyet tarihi öncesi ve sonrası hiçbir dönemde bu il ayrılıkçılar ihanet odaklarına ev sahipliği yapmamıştır. Kürt halkı ile Türk Halkı ezelden beri kardeştir. Trabzon ve Diyarbakır’da Futbol’da bile birbirlerine destek olmuştur. Fakat ayrılıkçı Kürt Harekti bu topraklarda hiçbir dönem barınmamıştır. PKK’nın siyasal uzantısı ve Apo denen bebek katilinin ise maşalarını bu topraklar kabullenemeyeceği gibi sizin gibi devşirmeleri de bu ilde istemeyeceğinden haberiniz olsun.

TRABZONLULAR KUTSAL AHLAK VATAN SEVGİSİ EBEDİYETİ TAŞIR

"Saygı değer Devlet büyüklerim; Bu BDP uzantısı HDP ya hafıza kaybına uğramış ya da şehrin yapısını gerçekten bilmemektedir. Bu şahıslara siz devlet terbiyesi içerisinde Trabzon’un neresi olduğunu anlatınız. Biz bu enteresan düşünceli başı boş sahibi belli olmayan ABD’nin ve İngiliz M15 örgütünün uşaklarını bu topraklarda istemediğimizi onlara aktarınız. Trabzon’u birileri karıştırmak istiyor ve karanlık yıllara geri getirme hevesi içinde barındırıyorsa onlarda şunu bilmeli. Ayrılıkçılar emellerini yaşatmayacak kadar kutsal ahlak ve maneviyatında vatan sevgisi ebediyetten taşıyan nesille emanettir.

SON ÇAĞRI, MAŞALARINI TRABZON'DAN ÇEKİN

"Size son kez çağrımızdır. Gerçekten Barış ve Demokrasi istiyorsanız Trabzon İl Başkanlığı açmayınız.. Trabzon’da maşalarınızı geri çağırın..”

'ORADALAR' DİYE BAĞIRDI, VATANDAŞ AKIN ETTİ

Tüm şehitler için saygı duruşunda bulunurken İstiklal Marşı ile Meydan Parkı’nda ki eylem son bulacağı sırasında bir vatandaşın ‘Oradalar’ diye bağırması üzerine park alanında bulunan yaklaşık 500'e yakın vatandaş parti binasının kurulacağı yere koşmaya başladı.

İŞHANI SAHİBİ KİRALAMAYACAĞI AÇIKLANDI

Bina önün güvenlik güçlerinin ön alması olası bir taşkınlığı önlerken HDP’lilerin binada olmadığı açıklandı. Konuyla ile ilgili olarak ise İşhanı sahibinin HDP’lilere ofis kiralamayacağı açıklanarak ‘Trabzon’da HDP’lilerin yer edinemeceği’ vurgulandı.

Binanın önünde vatandaşlar ‘HDP Trabzon’da kurulamaz’, ‘PKK Trabzon’da barınamaz’ sloganlarının ardından İstiklal Marşı okuyarak olay yerinden olaysız şekilde ayrıldı.