İsveç’in Ankara Büyükelçiliği’nden Müsteşar Sevensson Kemeny’i makamında kabul eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un bir turistin arayacağı bütün kriterleri içinde barındırdığını kaydederken, “Bu yıl hedefimiz 3 milyon turist ağırlamak” dedi. 

İSVEÇLİ’LERİN KALPLERİNDE TRABZON’UN AYRI BİR YERİ VAR

İsveç’in Ankara Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Müsteşar Sevensson Kemeny, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Trabzon’da bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Müsteşar Kemeny, İsveçlilerin kalplerinde Trabzon’un ayrı bir yeri olduğunu ifade ederken, “Erkan Zengin İsveç kökenli, Trabzonspor’da oynuyor ve benimle aynı mahalleden geliyor. Kendisini burada yakından takip ediyoruz. Son günlerde başarılı performans sergiliyor” dedi... Kemeny, Trabzon’un 24 saat yaşayan bir şehir olduğunu, sokaklarında İngilizce konuşan insanlara rastladığını ve çok sayıda turiste ev sahipliği yaptığını gördüğünü de sözlerine ekledi. 

Misafirine Trabzon hakkında bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu ise Doğu Karadeniz’in bütün illerinin merkezi olan Trabzon’un turizm açısından halen keşfedilmemiş bir bölge olduğunu kaydederken, göreve başladığı günden itibaren tarihten beri bölgesinin merkezi olan Trabzon’un turistik öneminin dünyaya tanıtılmasına büyük önem verdiklerini ifade etti. Trabzon’un son yıllarda büyük bir turizm potansiyeline ev sahipliği yaptığını ve bu yıl Trabzon’da 3 milyon turisti ağırlamayı hedeflediklerini belirten Gümrükçüoğlu, “Bir turistin arayacağı ulaşım, konaklama, tarihi ve tabi güzellik ile kendini güvende hissetme isteğinin yüzde yüzünü karşılayan bir şehirdir Trabzon. Turistlerin bu isteklerinin tamamını Trabzon’da sağladık. Trabzon ayrıca 81 ili olan Türkiye’de yaşanılabilirlik kriteri yönünden en üstteki dördüncü şehirdir” şeklinde konuştu.