Trabzon’da aylarda artan hırsızlık olaylarının önüne geçilemiyor. Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık’ın,  "Hırsızlar alanın boş olmadığını görecek" açıklamalarına rağmen hırsızlık olayları yine devam ediyor.

İlde dün ilk hırsızlık olayı Çarşı Mahallesi Devlet Sahil Yolu Caddesinde meydana geldi. Olay yerinde dolmuş durağından dolmuşa binen Ö.K. bir süre sonra dolmuştan indiğinde cebindeki bin 200 TL, 20 Euro ve 20 Doların olmadığını fark etti. Bunun üzerine paraları dolmuşta düşürdüğünü sanıp araştırmasına başlayan Ö.K. ancak parasını bulduğu dolmuşta bulamayınca polise giderek şikayetçi oldu. Ö.K. polise şikayetinde parasını yanında oturan şansın çalmış olabileceğinden şüphelendiğini kaydetti.

Diğer bir hırsızlık olayı ise Yeşiltepe Mahallesi Mukaddes Caddesi’nde meydana geldi. Y.K. polise verdiği ifadede olay yerindeki işyerinin kapısının kilidinin kırılarak açılmış olduğunu fark ettiği ve içerisinden 1 adet dizüstü bilgisayar ve 3 karton sigaranın çalındığını fark ettiğini bildirdi.

3. Hırsızlık olayı ise 2 Nolu Bostancı Mahallesi Kaya Caddesi’nde meydana geldi. A.P olay yerine park ettiği aracının arka plakasının yerinde olmadığını gördüğünü ve olayı gerçekleştiren kişilerden şikayetçi olduğunu belirti.
Kalkınma Mahallesi’nde de R.Ç. ve G.C. adlı ev arkadaşları okuldan eve döndükleri sırada salonda bulunan 1 adet laptopun ve 1 adet Netbook ile 150 TLM paranın çalınmış olduğunu fark ettiklerini bildirdi.

Dün kentte son hırsızlık olayı ise Çarşıbaşı İlçesi’nde meydana geldi. Büyükdere Mahallesinde meydana gelen olayda Y.Y. olay yerindeki inşaat halindeki alandan 2 bin 500 metrelik bakır kablonun çalınmış olduğunu fark ettiğini ifade etti. Zararının 6 bin TL olduğunu ifade eden Y.Y. hırsız veya hırsızlardan şikayetçi oldu.
Olaylarla ilgili soruşturma devam ediyor.