Edinilen bilgiye göre olay Trabzon Bahçecik Mahallesi yokusunda bugün akşam iftar saatine doğru meydana geldi. Bahçecik Mahallesinde 61 AS  931 plakalı aracıyla Trabzon Merkez istikametine doğru hareket eden Muammer S.  Ortahisar-Bahçecik yokuşuna geldiğinde aracın altından birden alevler çıkmaya başladı.
Aracın altındaki yangını gören bir vatandaş, hemen sürücüyü uyardı. Sürücü Mummar S. yangını gören vatandaşın uyarısı ile hemen aracının el firenini çekerek durup araçtan kendini dışarı attı. Bu sırada yangın daha da büyüyerek aracın her tarafını sardı.

Çevredeki vatandaşlar hemen Trabzon Belediyesine İtfaiye ekiplerine haber verirken, bir taraftandan da aracı söndürmek için müdahale etti.
Araçtaki yangın hızla büyürken bölgeye gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale etti. Bu sırada polis çevredeki güvenlik kontrolünü alarak trafiği kapattı.

Araçtaki yangın itfaiye ekiplerinin zamanında ve yerinde müdahalesi ile söndürülürken büyük çapta maddi hasar meydana ageldi. Sürücüsünün son anda kendini dışarı attığı yangının neden çıktığı yapılacak araştırma sonrası ortaya çıkacağı ifade edilirken büyük ihtimalle elektrik kontağından çıktığı sanılıyor.
Öte yandan aracın sürücü Muammer S.'ye değil de başka birine ait olduğu ifade ediliyor.

KAYNAK: 61SAAT.COM