Trabzon’da yüzlerce ağırlıktaki demir kapı bir çocuğun üzerine düştü, ihmal dolu kazada ezilen 5 yaşındaki çocuk ölümle pençeleşiyor. Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu’nda meydana gelen akıl almaz kaza ‘bu kadarda olmaz’ dedirtti. Yaklaşık 250 kilo ağırlığındaki okulun girişinde bulunan demir kapı o okulda okumayan 5 yaşındaki Resul Demir’in üzerine devrildi.



Minik bedeniyle demir yığının altında uzun süre kıvranan Resul Demir, çevredekilerin yardımı ile kurtuldu. Vücudunda kırıklar oluşan Demir, kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi yoğun bakım servisinde ölüm kalım savaşı veriyor. Yapılan incelemede kazanın adeta ‘geliyorum’ dediği ortaya çıktı. İddiaya göre okula malzeme getiren bir kamyon giriş kapısından içeri giremeyince iki kısımdan oluşan kapının bir kısmını keserek kaldırdılar. Birbirine destek sağlayan kapıların biri eksik olunca yüzlerce ağırlıkta olan demir kapı desteksiz kaldı. Bu yüzden daha önce de bir bayanın üzerine düştüğü öğrenilen demir kapı bu kez de üzerinde oyun oynayan Resul Demir’in üzerine düşerek onu komaya soktu. Çenesi kırılan ve kulağı kopan minik Resul Demir, Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde ameliyata alınırken kaza ile ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

VALİ KIZILCIK ZİYARET ETTİ..
Trabzon Valisi Recep Kızılcık, üzerine bir okulun demir kapısının düşmesi sonucu yaralanan 5 yaşındaki Resul Demir'i ziyaret etti.
Vali Kızılcık, Bahçecik İmam Hatip Ortaokulu'nun bahçesinde oynarken okulun girişinde bulunan demir kapının kırılarak üstüne düşmesi sonucu yaralanan Resul Demir'in tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Hastanesi'ne geldi.
Demir'e "geçmiş olsun" dileklerini ileten Vali Kızılcık, "Şu anda sağlık durumu gayet iyi. 2-3 gün içinde taburcu olacak. Çenesinde kırık vardı. Doktorlar gerekeni yaptı. Biz de idari yönden gerekli soruşturmayı başlattık. İnşallah bir an önce sağlığına kavuşur" dedi.
Vali Kızılcık, Farabi Hastanesi'nde yatarak tedavi gören diğer hastaları da ziyaret etti.