aha önce de birçok ilde riskli olarak ilan edilen bölgelerin yanı sıra Adana, Artvin, Hatay, Trabzon gibi birçok şehirde bölgeler belirlendi.

En fazla riskli alanın yer aldığı şehir ise İstanbul oldu.

YAVUZ KARAMAN

Kentsel dönüşümün hızla yayıldığı Türkiye'de bir yandan eski bina ve işyerlerinin yıkımları devam ederken, bir yandan da yeni bölgeler 'riskli alan' ilan edilmeye devam ediyor.

Kentsel dönüşüm kapsamında birçok bölgede riskli alanlar açıklanırken, Ankara, Yalova, Bursa, Artvin gibi birçok şehirde bazı semtler Resmi Gazete'de yayımlanarak riskli ilan edildi. En fazla riskli alanın yer aldığı şehir ise İstanbul oldu.

Trabzon'da ise iki bölge riskli alan olarak açıklandı. Buna göre, Kaymaklı Mahallesi ve 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan olarak ilan edildi.

Buna göre, İstanbul'un Pendik İlçesi, Dumlupınar ve Orta mahalleleri, Kartal İlçesi, Kordonboyu Mahallesi ve Yukarı Mahallesi, Tuzla İlçesi, İçmeler Mahallesi, Üsküdar İlçesi, Burhaniye Mahallesi ile Kartal İlçesi'nin Yunus Mahallesi sınırları içerisinde bazı alanlar riskli alan ilan edildi.

İstanbul dışında Türkiye'nin birçok şehrinde Bakanlar Kurulu kararıyla yeni riskli alanlar belirlendi. Buna göre, Adana'nın Seyhan İlçesi, 2000 Evler Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar riskli alan ilan edildi.

Artvin'in, Merkez İlçe, Çayağzı Mahallesi de riskli ilan edildi. Ayrıca, Yalova, Merkez İlçe, Bağlarbaşı Mahallesi riskli olarak açıklandı.

Bursa başı çekiyor

Bursa ise en fazla riskli bölgenin olduğu şehirler arasına girdi. Buna göre, Osmangazi İlçesi, Demirkapı Mahallesi, Alemdar ve Gaziakdemir Mahalleleri'nin yanı sıra Kestel İlçesi, Vani Mehmet Mahallesi sınırları içerisinde bulunan alanın da riskli alan ilan edilmesi hakkında karar çıktı. Denizli'de Sümer Mahallesi ve Hatay'da ise İskenderun İlçesi, Meydan, Cumhuriyet, Modernevler, Numune, Pınarbaşı ve Esentepe Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan alanların riskli alan olarak belirlendi.

Trabzon'da ise iki bölge riskli alan olarak açıklandı. Buna göre, Kaymaklı Mahallesi ve 2 Nolu Erdoğdu Mahallesi kentsel dönüşüm kapsamında riskli alan olarak ilan edildi.

Gümüşhane'de, Kelkit İlçesi, Küçükcami ve Bahçelievler Mahalleleri ve İzmir'de ise, Menemen İlçesi, Tülbentli, Zafer, Kazımpaşa ve Esatpaşa Mahalleleri sınırları içerisinde bulunan bazı alanların riskli alan ilan edilmesi hakkında karar verildi.

200 bin birim yıkıldı

Geçtiğimiz hafta içinde kentsel dönüşümle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 5 Ekimde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı kentsel dönüşümün tüm Türkiye'de dalga dalga yayıldığını belirtti.

Bayraktar, vatandaşın kentsel dönüşümü benimsediğini dile getirerek, "Gönüllük esasına göre kentsel dönüşüm yürütülüyor. Neredeyse 200 bin konut ve iş yerini yıktık. Yılbaşı itibari bu sayı çok daha yukarılara taşınacak" dedi.

Future Park'ta prim beklentimiz yüksek

Haramidere'de inşasına devam edilen Future Park projesinin satış ve pazarlamasından sorumlu Temeltaş Proje Geliştirme Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Temeltaş, projenin yüksek oranda prim yapacağını iddia etti. Şu anda metrekare satış fiyatlarının 1800 liradan başladığını ifade eden Temeltaş, projenin teslim tarihi olan 2015'te bu rakamın 3 bin liraya seviyelerini göreceğini söyledi.

Ahmet Temeltaş, Future Park İstanbul projesinin Esenyurt-Haramidere Parklar bölgesinde inşaatının devam ettiği bilgisini vererek, projenin hemen önünde 400 bin metrekarelik Gaziler ve Şehitler parkının yer alacağını söyledi. Temeltaş, İstanbul'un gelişme potansiyeli yüksek bölgelerinden Esenyurt'un Future Park İstanbul ile birlikte değerinin daha da artacağına vurgu yaparak, Future Park projesinde yatırımcılara kazançlı bir gayrimenkul yatırımı vadettiklerini söyledi.

Kısa süreli kiralama

Ahmet Temeltaş, toplam 9 bloktan oluşan Future Park İstanbul'un 4 bloğunun satışının tamamlandığını belirterek, residans bloğundaki 1+0 ve 1+1 ile alçak katlı bloklardaki 2+1, 3+1 ve 4+1 dairelerin satışına devam ettiklerini kaydetti. Temeltaş, residans bloğunun işletmesinin hemen yanında yer alacak oteli işletecek grup tarafından yapılacağına değinerek, istenildiği taktirde yatırımcıların bu bloktaki daireleri için otel işletmesinin kısa dönemli kiralama hizmeti verebileceğini kaydetti.

Yüzde 40 tasarruflu

Hiper Gayrimenkul, Haramidere Parklar Mevkiinde inşaatına devam ettiği 1.600'ü konut, toplam 2 bin bağımsız bölümden oluşan Future Park projesinde 101 bin liradan başlayan fiyatlar ve 48 aya kadar vadelerde sıfır faiz imkanıyla satılıyor.

Future Park İstanbul projesinde akıllı ev otomasyon sistemleri kullanıldığına dikkat çeken Ahmet Temeltaş, projede yaşayanların akıllı ev sistemleri sayesinde yüzde 40 enerji tasarrufu yapacaklarını ifade etti.

40 bin m2'lik ticari alan

Projenin 35 bin metrekare arsa üzerinde inşa edileceğini belirten Temeltaş, şunları söyledi:

"Proje içerisinde alışveriş merkezi, otel, residans ve ofisler yer alıyor. 40 bin metrekarelik satılabilir ve kiralanabilir ticari alanın bulunacağı Future Park İstanbul'un çarşı bölümüne 3 farklı noktadan giriş var. Projenin 3 bin metrekarelik bölümü sosyal tesislere, 20 bin metrekarelik bölümü ise yeşil alana ayrıldı."

Cadde projelerine Erenköy'de devam

1987 yılından beri İstanbul Anadolu yakasında yaptığı konut projeleriyle adından söz ettiren Aydoğan İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Aydoğan, butik konut projelerine önem verdiklerini söyledi. Butik projeler sayesinde müşterileriyle birebir temas kurduklarını dile getiren Aydoğan, "Onların isteklerini göz önünde bulundurup kişiye özel tasarımlar yapabiliyoruz" diyor.

Kentsel dönüşümle birlikte İstanbul'un gözbebeği konumundaki birçok semtte de butik projeler hız kazanmaya başladığını vurgulayan Aydoğan, Bağdat Caddesi, Bomonti, Levent, Nişantaşı gibi şehrin önemli lokasyonların ilk göze çarpan bölgeler olduğunu dile getirdi. İrfan Aydoğan, özellikle Bağdat Caddesi gibi şehrin önemli lokasyonlarının hiçbir zaman popülaritesini kaybetmeyeceğinin ve her zaman şehrin trend noktaları olmaya devam edeceğini belirterek, şunları söyledi:

Yeni projeye başladı

"Bağdat Caddesi'nde 'Cadde Park Erenköy' projemizin startını verdik. Tek blokta 54 dairelik bir konut inşa etmemize rağmen 2 katlı kapalı otoparkı, sauna vefitness salonları, A plus işçilik ve malzeme kalitesiyle, büyük konut projelerindeki aranılan tüm ayrıcalığı sunuyoruz."

Teknİk Yapı'dan İkİ proje İçİn bayrama özel kampanya

Teknik Yapı'nın Tuzla'da gerçekleştirdiği 5 bin 73 bağımsız bölümden oluşan Evora İstanbul ile Halkalı'da başladığı 1.272 bağımsız bölümden oluşan Metropark projelerindeki satış ofisleri bayram süresince müşterilerini kampanyalarla ağırlayacak.

Teknik Yapı, Evora İstanbul'da 96 bin 900 liradan başlayan fiyatlı daireler için kampanya başlattı. Evora İstanbul'dan daire almak isteyenlerden yüzde 25 peşinat verenler yüzde 5 peşin ödeme indiriminden faydalanacak. Satın almak istediği dairenin yüzde 1'ini peşinat olarak ödeyenler, yasal peşinatın geriye kalan yüzde 24'ünü daire teslime kadar 2 ya da 3 ara ödeme ile ödeyecek, yüzde 75 oranındaki bakiye kısmını ise anlaşmalı bankalardan konut kredisi olarak kullanabilecek. Hiç peşinat ödemek istemeyenler ise daire fiyatının yüzde 45'ini daire teslimine kadar 2 ya da 3 ara ödeme ile ödeyecek, yüzde 55 oranındaki bakiye kısmını ise anlaşmalı bankalardan konut kredisi olarak kullanabilecek.

Metropark taksit öteledi

Teknik Yapı Metropark projesinden daire sahibi olmak isteyenlerden dileyen banka kredi taksit ödemelerini bir yıl öteleyecek. Projeden daire almak isteyenler yüzde 5 peşinat ödedikten sonra kalan yüzde 20 peşinatı 4 ara ödemeyle ödeyebilecek, yüzde 75'lik bakiyeyi ise anlaşmalı bankalarımızdan kredi kullanabilecek. Kullanacakları kredi ödemelerini de bir yıl sonra başlamak üzere kendi belirledikleri vadede taksit taksit ödeyebilecek. Projede farklı ödeme seçenekleri de bulunuyor.

Projede yer alan 1+1 tipi daireler 180 bin 800 lira, 2+1 tipi daireler 270 bin 100 lira fiyatlardan başlarken 3+1 tipi dairelerin fiyatları ise 364 bin 100 liradan satılıyor.

Kiptaş 4 bin konutluk projeyi satışa çıkarıyor

KİPTAŞ'ın Bahçeşehir'de inşasına başladığı 4 bin konutluk Vaditepe projesinde sona yaklaşıldı. Proje bayram sonrasında 23 Ekim'de İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım'ın katılacağı basın toplantısı ile satışa çıkacak.

Vaditepe markasıyla hazırlanan projede tüm hazırlıklar tamamlanırken, projeye şimdiden yoğun ilgi gösteriliyor. İnşaat sektöründeki 63 bin konutluk birikimini 18 yıllık deneyimini Bahçeşehir'deki Vaditepe projesine aktaran Kiptaş, Bahçeşehir'de, bölgenin en büyük ve en kapsamlı konsept projesini hayata geçiriyor.

Kalebodur, Zorlu Center için özel ürün geliştirdi

İnovatif ürünleri ile mimari projelerin çözüm ortağı Kalebodur, Türkiye'nin olduğu kadar Avrupa'nın da en gözde projelerinden Zorlu Center'ın tercihi oldu. Kalebodur'un yenilikçi ürünleri, Zorlu Center'ın peyzaj alanlarındaki yükseltilmiş döşemelerinde, Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi'nde, Metro Bağlantı Tüneli'nde ve Zorlu Center Alışveriş Merkezi'nin ıslak hacimlerinde kullanıldı.

Mukavemeti çok yüksek, üzerinde forklift ağırlığını taşıyabilecek bir malzeme talebi doğduğu için, iki porselen seramiğin arasına fiber cam elyaf uygulanarak, ürünlerin birbirine lamine edilmesiyle üretilen 'Laminex RF' ekstra dayanıklı, dış mekanlarda yükseltilmiş döşeme yüzey kaplama elemanı olarak veya zemin uygulamalarında kullanılabiliyor.

Next Level AVM 24 Ekim'de açılıyor

Pasifik İnşaat tarafından hayata geçirilen Ankara'nın ilk karma kullanımlı projesi Next Level'da hayat başlıyor. Açık hava konsepti, yenilikçi mağaza karması, müstakil sinema binası ve farklı damak tatlarına hitap eden kafe ve restoranlara ev sahipliği yapacak Ankara'nın yeni buluşma adresi Next Level AVM, 24 Ekim'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacak.

AVM MFİ Partners tarafından yönetilen ve ulaşılabilir lüks kavramıyla toplam 145 mağazaya ev sahipliği yapacak Next Level AVM'de yaklaşık 20 marka ilk defa Ankaralılarla buluşacak.

Hakan Kıran'dan klasik müzikli tanıtım

Özgün ve çağdaş projelere 1989 yılından bu yana imza atan Hakan Kıran'ın Göktürk-Kemerburgaz'da hayata geçirdiği Larus Palas Konsepti bir sokak partisi ile tanıtıldı.

Ünlü Şef Serdar Yalçın'ın yönetimindeki 20 klasik müzik ve opera sanatçısının müzikleriyle açılışı gerçekleşen partide iş, medya, sanat ve cemiyet hayatının önde gelen isimleri bir araya geldi.

Mimar Hakan Kıran, insana değer veren, sanatla iç içe ve kültürel değerlerin ayrıntıda gizlendiği Larus Palas Projesi'nin hem mimarı hem de yatırımcısı olduğunu belirterek, Göktürk'e eski palas kültürünü getirecek olan toplam 18 dükkan, özel tasarımlı 60 daire ve 22 küpten oluşan projenin yarınlara kalacak çok özel bir yatırım olduğunu kaydetti.