SAVCIYA İFADE VERDİLER

Günebakış gazetesinin haberine göre : TRABZON Bahçecik E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda görevli 17 gardiyan, 4 Şubat 2014 tarihinde Celal Y. adlı bir mahkumun kendilerine ve Atatürk’e yönelik hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Savcı Birol Çelik tarafından gardiyanlar ve şüpheli Celal Y.’nin ifadesi alındı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

5. ASLİYE Ceza Mahkemesi’nde Atatürk’ün hatırasına hakaret, tehdit ve hakaret iddiasıyla yargılanan Celal Y., suçlamaları reddetti. Mahkeme, Celal Y. adlı mahkumu, 17 gardiyana yönelik hakaret ve tehdit suçundan iki yıl 7 ay 25 gün ve Atatürk’e hakaret suçundan ise bir yıl hapisle cezalandırdı
TRABZON  Bahçecik E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda görevli 17 gardiyan, 4 Şubat 2014 tarihinde Celal Y. adlı bir mahkumun kendilerine ve Atatürk'e yönelik hakaret ettiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Savcı Birol Çelik tarafından gardiyanlar ve D2 koğuşunda kalan şüpheli Celal Y.'nin ifadesi alındı ve hazırlanan iddianame mahkemeye gönderildi.
ÜZERİNE DEĞİŞTİRMEK İSTEMEDİ

Bahçecik E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu'nda dişinin ağrıdığını belirterek revire çıkan Celal Y. eşofman giydiği gerekçesiyle görevli gardiyanlar tarafından üzerinin değiştirilmesini istendi. Bu sırada yanında bulunan ve revire çıkan A.T. adlı bir başka mahkumu gösteren Celal Y., görevli gardiyanlardan, ‘o böbrek hastası' karşılığını aldı. Bunun üzerine sinirlenen Celal Y. kendisine psikolojik baskı yapıldığı ileri sürerek, önce gardiyanlara daha sonra da Atatürk'e yönelik hakaretlerde bulundu.
HAKARETE İSYAN ETMİŞ

Cezaevi müdürü ile görüştüğü sırada kendisine top diye hitap ettiğini ileri sürdüğü Ali K. adlı gardiyana yönelik, "Bana top demişşin, ben top değilim' dedikten sonra hakaret ettiği iddia edilen Celal Y., hakkında 17 gardiyan savcılığa suç duyurusunda bulundu.
SAVCI İFADE ALDI

Cumhuriyet Savcısı Birol Çelik görevli gardiyanların ve mahkumun ifadesini aldı. Savcı Çelik, hazırladığı iddianameye 5. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderdi. 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde Atatürk'ün hatırasına hakaret, tehdit ve hakaret iddiasıyla yargılanan Celal Y., hakkındaki suçlamaları reddetti.
ÜÇ AYRI SUÇTAN CEZALANDIRILDI
 
Trabzon 5. Asliye Ceza Mahkemesi, Celal Y. adlı mahkumu, 17 gardiyana yönelik hakaret ve tehdit suçundan iki yıl 7 ay 25 gün ve Atatürk'e hakaret suçundan ise bir yıl hapisle cezalandırdı.